Re: Mzdové účetní - prosííím :-)
Přesčasové hodiny jsou takové, které jsou odpracovány
nad rámec fondu normální pracovní doby, bez ohledu na úvazek pracovníka. To znamená, že leden měl
176 hodin a váš přesčas by byl až pokud by odpracované hodiny přesáhly 176 h. Kolik je vaše čistá mzda k tomu jste dala málo informací. Proč jste odpracovala při 7hodinové prac.době tak málo hodin?
Máte slevu na děti?
Byla jsem nemocná - nemocenskou mi vyplácí sociálka ... děti nemám, uplatňuju jenom sebe. Zjistím na své výplatní pásce jestli za mě zaměstnavatel odvádí správné zdr. poj. (teď jak jsem to tady pročítala, tak jsem zjistila, že by ji měl odvádět z minim. mzdy a tj. 8.000,-)? Děkuji moc za vysvětlení.
Ne, pokud jste pracovala pouze část měsíce a zbytek jste byla nemocná, odvádí za vás zaměstnavatel ZP a SP pouze z dosažené hrubé mzdy. Za dobu nemoci se ZP ani SP neodvádí.
Aha, takže i když jsem nedosáhla té minimální mzdy, ale 7.015 HM, tak mi soc. i zdr. poj odvádí z tého hrubé mzdy a co když 8000 hrubýho nemám i když nejsem nemocná - většonou mám tak 7800 hrubýho - to už by ten zaměstnavatel měl nějak dopočítat - a strhne to mě nebo to odvede za sebe? Jsem z toho nějaká domatená :-). Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2007 12:39
Dobrý den, dostala jsem dnes výplatu a nemám tam proplacené přesčasy. Mzová mi řekla, ře jsem nesplnila nějakej limit. Mám uzavřenou prac. sml., pracovní úvazek mám 5/35.Odpracovala jsem 115 hod a měla jsem 6 hod přesčas, na hodinu mám 61 kč.Můžete mi prosííím někdo říct, jestli je dobře, že jsem nedostala proplacené přesčasy a eventuelně kdyby se někomu chtělo kolik je moje čistá mzda.??? Děkuju!