Re: reklamace
Dobrý den, pracuji jako reklamační pracovnice a má rada zní:
Prodejce jako takový, nemá ze zákona povinnost informovat zákazníka, zda reklamace je již vyřízena. Proto Vám doporučuji, osobně se zastavit na prodejně, pokud zboží na prodejně nebude, musí Vám prodejce vyplatit peníze. Neboli, odstoupení od kupní smlouvy. (zboží se musí dokompletovat).
Hezký den.
Prodejce se mi sám zavázel,že při vyřízení reklamace se mi sám telefonicky ozve, bohužel tak neučinil. Platí ze zákona 30 kalendářních dní na vyřízení reklamace?Můžu potom žádat vrácení peněz? Nebo prodejce může navrhnout výměnu zboží za jiné ve stejné cenové relaci? Děkuji Ondra
Ještě jednou: prodejce není povinnen vás upozorňovat. To, že vám to slíbil a pak nesplnil, je možná nehodné Mirka Dušína, ale k ničemu ho to nezavazuje. Pokud jste se o vyřízení sám nezajímal, nedošlo k marnému uplynutí lhůty a nemáte nárok na nic z toho, o čem se zmiňujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2007 16:59
Dobrý den, neví prosím někdo jak postupovat dál, když jsem reklamoval zboží a vypršela 30 denní lhůta na vyřízení reklamace a prodejce se mi neozval jak věc vyřídil. Co mám děla teď? Díky