Nedoplatek z RZ 2006

• (neregistrovaný)

4. 2. 2007 14:59

prosím o pomoc- nějak se mi to nezdá.
    zaměstnanec nastoupil v červnu 2006 do společnosti. Donesl potvrzení o zdanitelných příjmech od minulého zaměstnavatele, kde mu byly vyplaceny doplatky příjmů z roku 2005 ( potvrzení řádek 4,7,11). Teď při ročním zúčtování mi vychází nedoplatek na dani- zaměstnanci ho nesrazím, ale co zaměstnavatel? Nemusí jej odvést? Omlouvám se, ale nějak se mi nezdá, že by o to stát měl přijít. Děkuji všem za odpoveď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2007 15:03

i (neregistrovaný)

Re: Nedoplatek z RZ 2006
      Mě se to stalo taky - bylo to u zaměstnance, který nastoupil v průběhu měsíce a já jsem mu uplatnila základní odčitatelnou položku (cca rok 2003), i když už byla uplatněna za tento měsíc u předchozího zaměstnavatele. Nedoplatek je třeba odvést, u zaměstnance se (tenkrát) nesrazil.

• 4. 2. 2007 15:20

Blanča (neregistrovaný)

Obávám se, že tohle bude trochu jiný případ. Nedoplatek vznikl při změně postupu ročních zúčtování 2005 - kdy se poprvé uváděli jen příjmy skutečně vyplacené a vzniklý přeplatek byl zaměstnancům vracem prostřednictvím ročního zúčtování. Ale děkuji za reakci

• 5. 2. 2007 6:25

AM (neregistrovaný)

Tomuto zaměstnanci vzniká povinnost podat daň. přiznání. V žádném případě bych mu roční zúčtování nedělala.

• 5. 2. 2007 10:19

zuzka. (neregistrovaný)

Prosim hloupy dotaz,ale mohla byste mi prosim popsat, k jake zmene pri rocnim vyuctovani roku 2005 doslo? Nastoupila jsem v roce 2006 a poprve jsem delala zuctovani za rok 2005 a ted si nejsem jista,jestli jsem to udelala spravne,kdyz pisete se byly nejake zmeny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).