Re: Přidané papíry k daňovému přiznání
>Potřebovala bych poradit, co přidat k daňovému
>přiznání:
>1) OSVČ, jehož manželka je na RD, potřebuje do svého
>daňového přiznání doložit nějak, že manželka nepobírala
>žádné příjmy a že neuplatňovala úlevy na děti? Pokud
>ano, tak nemůžete mi buď sem, nebo na email poslat
>nějaký vzor? Byla bych vám moc vděčná.
Pokud má rodičák, tak doporučuji přidat k manželovu DP čestné prohlášení : Já...., RČ..., bytem ....čestně prohlašuji, že jsem v roce 2006 žádné příjmy. Pobírala jsem pouze rod.příspěvek. Neuplatňovala jsem si slevy na děti.....(jméno,příjmení,RČ)Podpis,datum.
Bacha : na slevu na manželku se nepočítají do příjmů pouze rodič.příspěvky-mateřská,nemocenská.. ano !
>2) pokud tato dvojice bude podávat společné zdanění,
>co vložit do přiznání manželky na RD? Musí tam mít
>nějaké potvrzení ze sociálky o pobírání RD atd.?
>Moc děkuji. L.K.
Je lépe ho přiložit ( stačí i přípis ze sociálky o tom, že je jí pro rok2006 přidělen rodič.příspěvek ve výši ...) nebo alespoň obdobné čestné prohlášení jako u manžela. Bohužel se mi stalo, že jej z FÚ dodatečně požadovali. Zastávám názor, že cokoliv za papír se k DP přiloží, to nikdy nezaškodí. A taky se vyhnete tomu, že budete muset dodatečně něco dokládat a může se Vám protáhnout termín pro vrácení přeplatku na dani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2007 15:57
Potřebovala bych poradit, co přidat k daňovému přiznání:
1) OSVČ, jehož manželka je na RD, potřebuje do svého daňového přiznání doložit nějak, že manželka nepobírala žádné příjmy a že neuplatňovala úlevy na děti? Pokud ano, tak nemůžete mi buď sem, nebo na email poslat nějaký vzor? Byla bych vám moc vděčná.
2) pokud tato dvojice bude podávat společné zdanění, co vložit do přiznání manželky na RD? Musí tam mít nějaké potvrzení ze sociálky o pobírání RD atd.?
Moc děkuji. L.K.