Re: Prosím pomoc - předvaha
Zůstatek 321 by měl být shodný se saldokontem neuhrazených faktur. Dle vašich údajů suma neuhr. faktur měla být skutečně 954.854,- na konci období. Pokud se saldo neshoduje s účtem, je třeba provést doklad.inventuru a zjistit, kde je nesoulad. Musí platit: KS 321=PS na D+obratD-obratMD a částka, která vyjde, se musí shodovat se skutečnými závazky účtovanými na 321.
Doporučuji mrknout na účty záloh vydaných a ostatních závazků, zda Vám něco neulítlo tam. Ať už u záloh jejich zúčtování nebo ostatních závazkových účtů, zaúčtování úhrad jiných závazků. Každopádně to musíte najít. Účet 321 Vám musí sedět s neuhrazenými fa.přijatými,popř. se všemi závazky z obchod.vztahů.
Děkuji moc za pomoc, srovnala jsem strany MD a D a ty mi sedí.Vše jsem si odškratala.Je možné, že by šlo ještě o nějaké neuhrazené faktury z roku 2004, které nejsou v Našem účetním systému?U Nás to je od roku 2005.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2007 16:08
Dobrý den, prosím o radu.Jsem začátečník a pořebuji se zorientovat v předvaze.Jde o to, že vůbec nechápu např. účet 321 kdy na konci účetního období mi vychází úplně jiné číslo, než by mělo.
např.účet 321
na začátku období 2005 - 2 596 341
Obrat MD - 12 040 405
Obrat D - 10 398 917
Počátek+Obrat - 954 854
Myslele jsem, že na konci období mi na 321 zůstane částka neuhrazených faktur, ale to mi tak nevychází.Už opravdu nevím jak na to.Prosím poradíte mi.Moc děkuji