Intrastat

• (neregistrovaný)

5. 2. 2007 10:43

v příručce je napsáno:
    Seznam zboží, o jehož odeslání i přijetí se údaje do výkazů pro Intrastat neuvádějí
    h) zboží pro opravu a po ní, a s ní související náhradní díly. Oprava zahrnuje uvedení zboží do jeho původní funkce a stavu. Cílem operace je prostě udržení zboží v provozuschopném stavu; to může zahrnovat některé přestavení či vylepšení, které ale žádným způsobem nemění povahu zboží

Čili pokud to dobře chápu, tak když já fakturuji jakékoliv náhradní díly a příslušenství k stroji, které si i třeba pak ten odběratel vymění sám, tak je do Intrastatu uvádět nemám?? Takže když prodáváme stroje a náhradní díly k nim, tak budu evidovat jen stroje??

Děkuji za odpovědi. Jsem z toho tak trochu zmatena.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2007 14:51

Petra (neregistrovaný)

Re: Intrastat
      Znamená to, vy jste dodali zboží a něco se na něm porouchala a je potřeba opravit , tak ty ND co jim posíláte se do INRASTATU neuvádí.Ale pokud zasíláte ND na nějaký stroj, který jste nedodávali vy tak se ND do INTRASTATU uvádí.

• 6. 2. 2007 14:56

Terka (neregistrovaný)

Myslela jsem si to, ale nebyla jsem si jistá DĚKUJI, ale co když nevím asi to je na naše zboží nebo na stroj od někoho jiného, tak to tam mám raději dát??

• 6. 2. 2007 17:34

Petra (neregistrovaný)

Záleží na tom jestli to také pozná ten celník, Co vy mu předložíte to zkontroluje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).