Re: Prosím pomoc, může se to stát každém
Nevím, jestli je účelné si stěžovat. Když dáme posádce 3 minuty na nasednutí, zbývá dvanáct minut. Když si to propočítáte, tak by musil řidič riskovat a jet průměrnou rychlostí 125 km/h, to znamená na rovných úsecích nejméně rychlostí 160 km/h. Asi by zesnulých bylo víc.
Člověk, když zažije takovou bolest, jako např. ztráta nejbližšího, tak většinou hledá nějakého viníka. Je to pochopitelné, lékaři by mohli vyprávět o prvních reakcích pacientů, kterým např. sdělili smrtelnou chorobu.
Je otázkou, jak je těch 15 minut myšleno a kdo takovou normu vydal, protože opravdu přijet za 15 minut do místa vzdáleného 24 km (k tomu nějaké hledání) je v průměru přes stovku km v hodině a to při běžném provozu, kdy z řidiče není sejmuta odpovědnost za případnou nehodu.
Je to možná tvrdě napsáno, ale nemslím, že myšlenky tohoto typu jsou nejsprávnější.
Těžko říct, vteřiny člověk přitom počítá a zoufale čeká na záchranu, ale takhle přesně jsem opravdu nebyla schopná to nikdy říct... A hlavně nemyslím, že těch 7 minut zdržení by znamenalo záchranu, většinou ne. J.K. to napsala dobře.
Ty rozmáhající se žaloby, soudy, požadování odškodného... k tomu se raději nevyjadřuji...
>>>>>Záchranka přijela později než měla Asi to na tuto
>>>>>stránku nepatří, poraďte na kterou stránku se
>>>>>podívat.
>>>>>Záchranka přijela k mé mamince od ukončení výzvy až
>>>>>za
>>>>>22
>>>>>minut (místo vzdálené 24 km)
>>>>>místo 15ti minut podle vyhlášky. Maminka umřela. Kde
>>>>>si mám
>>>>>stěžovat, na právníky a soudní výlohy nemám peníze,
>>>>>jsem bez práce. Děkuji za radu, může se to stát
>>>>>každému
>>>>>z nás.
>>>>
>>>>Nevím, ale zkuste se zeptat na Svazu pacientů
>>>>(http://www.pacienti.cz/clanek.php?id=13)
>>>>221 666 666, 602 245 867
>>>Volala jsem matce rychlou několikrát, ale jak to
>>>můžete tak na minutku vědět kdy přijela? Tak to já
>>>jsem se
>>>starala o matku a ne o hodinky. Těch 7 minut by Vaši
>>>matku zachránilo?
>>
>>Můžu Vám garantovat, že pokud by se to stalo Vám,
>>víte
>>přesně na vteřiny, za jak dlouho tam dojeli....
>
>Těžko říct, vteřiny člověk přitom počítá a zoufale
>čeká na záchranu, ale takhle přesně jsem opravdu nebyla
>schopná to nikdy říct... A hlavně nemyslím, že těch 7
>minut zdržení by znamenalo záchranu, většinou ne. J.K.
>to napsala dobře.
>Ty rozmáhající se žaloby, soudy, požadování
>odškodného... k tomu se raději nevyjadřuji...
Já hlavně nevím,co od toho očekáváš.Myslíš, že se něco spraví tím, že budeš někoho žalovat? Obživne snad maminka? Nám se před několika lety stalo něco podobného, ale z té smrti jsme byli natolik vyřízení, že na nějaké žaloby nám absolutně nezbývala energie.Myslím si, že v tomto vašem konkrétním případě nevysoudíš stejně nic, akorát se tím budeš zbytečně nervovat.Pokud ti můžu poradit, nech to být, časem to všechno přebolí.
Je mi líto smrti vaší maminky. Ale žaloby nic nespraví. Jezdím denně na našich silnicích a řeknu vám, že řidiči sanitek to mají hrozně těžké - přetížené silnice plné děr, občas teď i nějaký sníh a led, auta někdy uhnou, někdy ne, plno náklaďáků, nepřehledné úzké zatáčky, leckdy i špatně klopené... I když se snaží jet rychle, tak nemůžou riskovat, že místo co by dojeli, tak že cestou zabijou sebe plus někoho dalšího - třeba i neosvětleného chodce na krajnici. Jak už tady někdo počítal, tak ta sanitka musela jet dost rychle a vzhledem k té vzdálenosti u vás byli nejspíš nejrychleji, jak mohli. Prosím nehledejte viníka mezi řidiči a doktory ze záchranky, dělají co můžou. Chápu váš smutek a reakce, ale prosím, využijte spíš nějaké linky důvěry a vypovídejte se, uvidíte, co vám řeknou. Mamince už stejně nepomůžete, tak neubližujte žalobami dalším lidem (záchranářům), kteří v hustém provozu denně riskují své zdraví a životy, aby mohli pomoct /a peníze nic moc.../ Zkuste si sebe představit na místě manželky toho zdravotníka záchranáře, který to k vaší mamince "mastil" co to šlo, přijeli pozdě - to se občas stává - a ještě ho bude někdo žalovat. Myslím na Vás a přeju hodně síly a moudrosti...
..... a co kdybyste paní Marii nechali, ať se zeptá a nechá to prověřit. Přece hned o žalobu nejde. V této bolestné chvíli prostě potřebuje něco podobného udělat a pokud se jí dostane oficiálního vysvětlení tak, jak tady popisujete, není to nic proti ničemu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2007 11:53
Záchranka přijela později než měla Asi to na tuto stránku nepatří, poraďte na kterou stránku se podívat. Záchranka přijela k mé mamince od ukončení výzvy až za 22 minut (místo vzdálené 24 km)
místo 15ti minut podle vyhlášky. Maminka umřela. Kde si mám
stěžovat, na právníky a soudní výlohy nemám peníze, jsem bez práce. Děkuji za radu, může se to stát každému z nás.