Společné zdanění manželů

• (neregistrovaný)

5. 2. 2007 13:06

Dobrý den, chtěla bych se poptat, syn (letos mu bude 18 let)minulý rok v červnu odešel z SOU(do dalšího ročníku nenastoupil).
    V červenci byl hlášený na pracovním úřadě, ale nebral žádné peníze, jen za něho platili zdrav. a soc. V srpnu nastoupil do práce, pak od poloviny září do konce října nepracoval a nebyl ani veden na prac. úřadě a v listopadu zase začal pracovat.Za jaké období r.2006 můžeme s manželem společně danit?Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2007 13:23

Peta (neregistrovaný)

Re: společné zdanění manželů
      Bohužel nemůžete. Pro spol. zdanění manželů musíte splňovat podmínky nejpozději poslední den zdaňovacího období. A vy nesplňujete vyživované dítě.

• 5. 2. 2007 13:38

r (neregistrovaný)

Pokud je letos synovi 18 let, tak do jeho zletilosti máte nárok na daň. zvýhodnění na dítě! Je jedno co dělá - zda pracuje nebo studuje nebo je hlášen na úřadu práce. Jen se nesmí do 18 let oženit.

• 5. 2. 2007 15:30

Docent (neregistrovaný)

Jsem nepochopil Petu z čeho usuzuje, že nesplňují manželé podmínku vyživovaného dítěte ? Podle mne normálně nezletilé dítě žilo loni ve společné domácnosti a bylo vyživováno a proto nárok na uplatnění společného zdanění je splněn.

• 5. 2. 2007 16:09

sisi (neregistrovaný)

Docent má pravdu. Dítě je vyživované do 18 let, ačkoliv nestuduje,podle mne si budete moci uplatnit SZM i za letošní rok, pokud to nezruší,neboť stačí, aby dítě bylo vyživované po část roku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).