DPH 12/06

• (neregistrovaný)

5. 2. 2007 14:05

Dobry den,
    Vim, ze tato otazka tu jiz byla probrana, ale chci se ujistit a treba slyset i jiny nazor.
    Jsme male nakladatelstvi, ktere vydava jeden casopis a spravu predplatitelu nam dela externi firma, ktere vzdy jednou za mesic fakturujeme casopis pro predplatitele a nyni nastava otazka ? Minuly mesic nam poslala tato firma podklady na fakturaci 22.1.07 za 12/06 - (nemela jsem jeste uzavrene DPH za prosinec ) - tak jsem vystavila fa jeste se zdanitelnym plnenim 31.12.2006 a nyni tato firma po mne chce opravit fa na zdanitelne plneni 1/07.
    Prosim mohl by mi nekdo poradit jak na to ? Pani ucetni s externi firmy je neoblomna!
    Predem dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2007 16:08

Eva M. (neregistrovaný)

Re: DPH 12/06
      Pokud bylo DUZP skutečně v prosinci, tak je to pro vás v každém případě výnosem roku 2006. Je otázkou, zdali kvůli dph jste neměla fakturovat skutečně až v 1/2007 a přes časové rozlišení zaúčtovat výnos do r.2006 (a váš dodavatel do nákladů 2006). Počkejte si ještě na další názory.

• 5. 2. 2007 16:11

Eva M. (neregistrovaný)

Re: DPH 12/06
      PS: Na vás se berňák zlobit nebude, protože jste odvedla buď včas nebo dokonce o měsíc dřív. Ale ta druhá účetní s tím má asi problém, protože má uzavřené dph za prosinec a z vaší faktury si nemůže v běžném přiznání uplatnit odpočet dph. Měly byste se nějak domluvit - jednak že oni vám budou podklady pro fakturaci dávat VČAS a jednak vy že jim v případě časového presu pošlete opožděně vystavenou fakturu aspoň emailem a následně pak třeba i v papírové formě.

PPS: Pokud po vás externí paní účetní něco chce, tak ji požádejte, ať tu svou prosbu odůvodní paragrafy - a její odůvodnění nám sem zkopírujte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).