Re: přehled na PSSZ
Bohužel, ze zaměstnání jste neměl dostatečně vysoký příjem (90.840,- Kč), abyste mohl být považován za OSVČ vedlejší a budete muset zaplatit pojistné ve stejné výši, jako OSVČ hlavní. Vím, že teď už je pozdě radit, ale lepší je být permanentně odhlášen z pojištění OSVČ a přihlásit se k němu vždycky jen na krátké období, kdy skutečně vykonáváte sam. výdělečnou činnost.
Re: přehled na PSSZ
A nemůžete své služby fakturovat a nechat si zaplatit třeba jen jednou za půl roku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2007 14:06
Dobrý den,
jsem zaměstaný, ale i OSVČ na nahodilou výpomoc. V roce 2006 jsem neměl povinnost platit zálohy. Příjem ze z.č. jsem za rok 2006 měl 70.000 a z OSVČ 20.000. Jak mám vyplnit přehled na PSSZ. Je podnikání pro mě v tomto případě hlavní činnost a musím zaplatit "velké pojistné" (tj. skoro všechno co jsem si přividělal)? Že jsem se na to raději .....