Roční vyúčtování daní

• (neregistrovaný)

5. 2. 2007 20:54

Prosím o radu, jak postupovat při vyúčtování daní za rok 2006. Nevím, co přesně podat na FÚ - žádost..atd. Zaměstnanci, kteří u mne pracovali celý rok 2006, to spočítá program, ale co zaměstnanci, kteří pracovali jen tři měsíce a nedodali vyúčtování od předchozího zaměstnavatele? Přeplatek se vyplácí v březnové výplatě, ale jak postupovat u těch, kteří skončili v lednu? Prosím poraďte mi s tím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2007 7:05

LP (neregistrovaný)

Re: Roční vyúčtování daní
      Pokud nemáte od předchozích zaměstnavatelů Potvrzení o zdanitelných příjmech, potvrzení z ÚP atd..nemůže jim udělat roční zúčtování daní a zaměstnanci si musí podat daňové přiznání sami. U těch, kteří skončili v lednu prostě zařadíte v březnu do výpočtu a zašlete na jejich účet nebo jak se dohodnete. Tohle by podle mě měl program umět. Na FÚ nic nezasíláte, přeplatky odečtete od odvodu daně za březen a o to pošlete méně. Snad budete mít nějakou sestavu, kde bude vidět jaká výše přeplatku a za co byla...pokud tedy celou dobu nemyslíte Vyúčtování zálohové daně za rok 2006..tj. přehled po měsících, který se posílá na FÚ do 20.2. tuším...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).