Re: Sleva na popl. - doz.rada.
Nerozumím o jakou slevu na poplatcích se jedná.
Záloha na daň bude v závislosti na podepsání Prohlášení a výši odměny, nikoliv na tom, že je na ÚP.
Pokud byla myšlena nějaká dotace ze strany ÚP, tak ty se dávají na vytvoření nového pracovního místa podle ZP a nikoliv podle ObchZ, alespoň pokud vím.
Soc+zdr se u DR neplatí.
Jiné "poplatky" mne nenapadly.
Hezký večer!
Asi jsem se špatně vyjádřila, to jsou ty zkratky :-) - myslím měsíční slevu poplatníka na dani - bývalou nezdanitelnou částku, nyní to je 600.- Kč měsíčně z vypočtené zálohy na daň. Ona to jinde neuplatňuje, já jen nevím, jestli můžu, když je evidovaná na ÚP.
A ještě mě napadl jeden dotaz - SP a ZP se u DR neplatí? Dělám mzdy v programu, který nerozlišuje DR a představenstvo. Jak je to u představenstva?
Jak jsem odpověděl, záloha na daň bude v závislosti na podepsání Prohlášení. Že by osoba evidovaná na ÚP neměla slevu na dani ZDP nestanoví.
Ale nevím, zda nebude problém ze strany ÚP, netuším zda a kolik si osoba evidovaná na ÚP může vydělat.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2007 21:03
Dobrý den, prosím o informaci. Mohu uplatnit sl.na popl. paní, která je v evidenci na ÚP a v naší organizaci bude pobírat měsíční odměnu za práci v dozorčí radě?