Re: účtování stravenek
Já účtuji komplet celou tržbu jak hotovost, tak stravenky v globální částce,včetně vyjádření DPH a následně dělám každý den výdej z pokladny jako peníze na cestě v nominální hodnotě přijatých stravenek ( aby mi seděla pokladní hotovost ) a následně je 1x za měsíc odevzdáme k proplacení na účet - takže pak dle přehledu jednotlivých firem vytvořím příjem do banky - POZOR ne v hodnotě, kterou opravdu zaplatili, ale v nominální hodnotě ( ta by se měla shodovat s výší přijatých stravenek za celý měsíc ) a pak samostaně naúčtuji provizi - takže byť položkově ( dokladově ) to nesedí s výpisem, ale součtově a účetně ano. Nic lepšího my ještě nikdo neporadil :-(.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 2. 2007 11:04
Mám dotaz k účtování stravenek přijatých za zboží v prodejně. Prodejna obdrží na prodej zboží (potravin) stravenky, kterých hodnota se promítne do denní tržby. Na konci měsíce se stravenky odešlou firmě, která následně vystaví fakturu na provizi a hodnotu vrácených stravenek sníženou o provizi proplatí na účet prodejny. Jakým způsobem vzít hodnotu stravenek z pokladny a dostat ji na účet v daňové evidenci?
Děkuji.