Re: JSEM ZAMESTNANEC - PROSIM RADU
Ptáte se zda se vyplatí žádat zaměstavatele o zůčtování daně?
Můžete požádat do 15.2. tohoto roku, nebo si dát daňové přiznání sám. Pokud jste byl minulý rok zaměstananý u jednoho zaměstavatele a podepsal jste prohlášení poplatníka tak vám udělá vyúčtování nejpozději v březnové výplatě, pokud jste byl na ÚP nebo nemocný určtě se vám vrátí daně - Vyplatí se to.
- Dekuji, bylo mi receno, ze pokud nemam jina zvyhodneni jako penzijno pripojisteni nebo zivotni pojisteni, tak se mi nevyplati o to zadat. Nemocny jsem nebyl. Prohlaseni jsem podepsal, ale pokud v nem nevyplnim kolonku, ze zadam o provedeni rocniho zuctovanni, tak mi jej zamestanavatel neprovede nebo musi?
Buď požádáte dle výše uvedeného zaměstnavatele o zúčtování daní nebo nepožádáte a on Vám vystaví potvrzení o odvedených zálohách a vy si vyúčtování uděláte sám. Během roku platíte pouze ZALOHY, vyúčtování záloh je ze zákona povinné.
Kolonku si vyplňte, o roční zúčtování požádejte. Doplácet nic nebudete, ať to vyjde jak to vyjde. Jestli něco vrátí, se takhle říci nedá, ale obecně tam nějaká koruna je vždycky i u pravidelných příjmů. Měsíční základ daně se zaokrouhluje na stokoruny nahoru a roční na stokoruny dolů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 2. 2007 11:37
Prosim Vas kdy se zamestnanci vyplatit zadat sveho zamestnance o rocni zuctovani dane? Dekuji Petr