JIŘKO i JINÍ PROSÍM - nemoc v § 52 b)

• (neregistrovaný)

6. 2. 2007 15:10

Zaměstnanec dostal výpověď z důvodu přemístění zaměstnavatele.
    Výpovědní doba uplyne 31.3.2006.
    Teď 5.2. přinesl neschopenku označenou jako pracovní úraz. Ten se mu stal někdy v loni v červenci. Má něco s kolenem a neustále s ním marodí, pak 14 dní pracuje a zase marodí. Teď má jít na operaci a bude dlouhodobě marodit ( v celé výpovědní době snad i po ní).
    1) Jedná se mi o to zda jeho pracovní poměr skončí toho 31.3.2006 nebo zda se bude nějak prodlužovat ? Prosím a který je to §, kde bych to konkrétně toto našla ?
    2) Pokud pracovní poměr skončí toho 31.3.2006 a zaměstnanec bude třeba marodit až do dubna, můžu mu pak doplatit ušlý výdělek
    až po ukončení prac.poměru. Nebude to nějaký problém ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2007 16:58

Jiřka (neregistrovaný)

Re: JIŘKO i JINÍ PROSÍM - nemoc v § 52 b
      Podle mého názoru prac. poměr skončí 31.3. Prodloužení výpovědní doby pro nemoc by přicházelo v úvahu při výpovědi pro nadbytečnost.(viz §52, 53, 54) Nemocenské dávky ale budou hrazeny až do uschopnění. Pokud jde opravdu o nemoc v důsledku prac. úrazu, pak mu náleží náhrada za ztrátu na výdělku do doby skončení prac. poměru, tzn. do 31.3. Náhradu vyplatíte až budete vědět výši nemocenských dávek. Pokud je vyplácíte Vy, pak není problém vypočítat nemocenskou za únor a hned k tomu rozdíl. Stejně tak za březen. Nebo to nechte na Kooperativě, ať mu to vyplatí ona.

• 7. 2. 2007 8:14

Míša (neregistrovaný)

Moc jste mi pomohla, děkuji. Jsme malá organizace, takže nemocenskou nevyplacíme. Jen jsem nevěděla, že tu zrtáu na výdělku budeme platit jen po dobu HPP, tudíž do 31.3.2007. Myslela jsem, že to bude do ukončení prac.neschopnosti, tak jste mne potěšila.

• 7. 2. 2007 17:38

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud pracovní poměr skončí, tak už přece k žádné ztrátě na výdělku nedochází. Kdyby se objevil ještě jiný názor, dejte vědět - napište nový příspěvek, ať známe názory a informace z různých míst.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).