Re: Přednostní-nepřednostní exekuce
No samozřejmě, že tu přednostní mám až jako č.4, takže to dělám už rok úplně špatně. Spravit už to zpětně asi vůbec nejde, a následky ani nechci domýšlet !!! Tzn. tedy , že já strhnu druhou třetinu na přednostní pohledávku a první třetinu rozdělím poměrně na 7 nepřednostních pohledávek. Tu přednostní, kterou uspokojím tou druhou třetinou , už tedy do té první třetiny vůbec nezahrnu? Moc se omlouvám, ale jsem z toho tedy pěkně zmatená !! Děkuji.
Re: Přednostní-nepřednostní exekuce
Nechci vám to zamotat ještě víc :-), ale ty nepřednostní pohledávky vám asi nepřišly v jeden den - nebo ano? Jestli ne, tak tu první třetinu použijte na pohledávku, která je v pořadí první. Ostatní musí zatím čekat ve frontě, dokud ta první nebude uspokojena, pak budete srážet druhou, třetí atd. Poměrně byste rozdělovala jen kdyby byly exekuce doručeny ve stejný den. A buďte v klidu - nezažila jsem nikdy žádnou kontrolu na to, jestli výši srážek počítám správně, to by leda některý věřitel musel žalovat. A oni jsou většinou rádi, že dostanou vůbec něco. Mějte se hezky!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 2. 2007 18:46
Chtěla bych se také zeptat ohledně exekucí. Strhávám na přednostní exekuci pro OSSZ 2/3. Dále mám v pořadí dalších 8 nepřednostních exekucí. Strhávám dobře celé 2/3 na tu přednostní a ostatní nechávám čekat až bude tato uhrazena, nebo bych měla i něco posílat na ty nepřednostní. Známá mě totiž nějak zvrtla a teď nevím, zda to dělám dobře. Mockrát děkuji za odpověď.