Společné zdanění---SPÉCHÁ

• (neregistrovaný)

7. 2. 2007 14:55

zaměstnanci mě bombardujují dotazy, jestli se jim vypaltí společné zdanění. Co já vím ?
    Vycházím z toho, že jsem kdesi četla, že spol.zdanění má význam do zíkladu 291 tis. pak už se jedná o nepodstatnou částku. Je má úvaha správná ? Představa, že bych měla všem zaměstnancům spočítat obě varianty mě totiž děsí....nevím kam dřív skočit....
    takže když má někdo na mzdovém listě základ daně přes 300 tis., tak navrhuji roční zůčtování....poraďte...postupuji správně ??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2007 15:14

Líba (neregistrovaný)

Re: společné zdanění---SPÉCHÁ
      Společné zdanění má význam především tam, kde si jeden z manželů nemá od čeho odečíst např. slevu 7200,- nebo životní pojištění a pod. Tam není o čem přemýšlet. Takže ženy na mateřské, rodičovské, dlouhodobě nemocní, nezaměstnaní. Potom se vyplatí tam, kde jeden z manželů má výrazně nižší příjmy, takže se tím v součtu dostanou do nižšího daňového pásma. Pokud jsou na tom přibližně stejně, tak se to dá snadno spočítat třeba tady:
      http://www.schekonom.cz/kalkulacka/manzele.php

• 7. 2. 2007 15:28

sss (neregistrovaný)

a u společného zdanění v té tabulce pro výpočet uvádím počet měsíců u slevy na děti u obou manželů ? nebo jen u jednoho ?

• 7. 2. 2007 15:37

Líba (neregistrovaný)

Dítě jen u jednoho.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).