Re: Výpočet daně
Pokud si nejste jistá, že máte vše potřebné k tomu, abyste úroky na hypoteční úvěr mohla započítat (přinesl výpis z katastru nemovitostí, smlouvu apod.?), tak ať si podá daň.přiznání na FÚ sám - tam rozhodnou, zda lze poskytnout nebo ne.
Pokud zaměstnankyně od ledna do února pracovala, měla by přinést Potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele, z úřadu práce Vás výdělek nezajímá, ale měla by přinést potvrzení o tom, že byla v evidenci. Pokud nemá z jiného důvodu povinnost podat daň.přiznání, RZD můžete provést (dáte slevu 7200,-- Kč/poplatníka).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2007 15:33
Dobrý den,
budu dělat zaměstnancům výpočet daně.. jeden z nich mi přinesl potvrzení o zaplacení úroků - je to z hypotečního úvěru. Bohužel tu není napsáno,že je to na bytové potřeby.. vadí to?
A pak mám ještě jeden problém. Zaměstnankyně k nám nastoupila v květnu, od března byla na úřadu práce.. nevím,jak se to v tomto případě počítá.. mám chtít nějaké potvrzení o příjmech z pracáku?
Děkuju moc za rady.