Výpočet daně

• (neregistrovaný)

7. 2. 2007 15:33

Dobrý den,

budu dělat zaměstnancům výpočet daně.. jeden z nich mi přinesl potvrzení o zaplacení úroků - je to z hypotečního úvěru. Bohužel tu není napsáno,že je to na bytové potřeby.. vadí to?

A pak mám ještě jeden problém. Zaměstnankyně k nám nastoupila v květnu, od března byla na úřadu práce.. nevím,jak se to v tomto případě počítá.. mám chtít nějaké potvrzení o příjmech z pracáku?
    Děkuju moc za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2007 19:22

xy (neregistrovaný)

Re: Výpočet daně
      Pokud si nejste jistá, že máte vše potřebné k tomu, abyste úroky na hypoteční úvěr mohla započítat (přinesl výpis z katastru nemovitostí, smlouvu apod.?), tak ať si podá daň.přiznání na FÚ sám - tam rozhodnou, zda lze poskytnout nebo ne.
      Pokud zaměstnankyně od ledna do února pracovala, měla by přinést Potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele, z úřadu práce Vás výdělek nezajímá, ale měla by přinést potvrzení o tom, že byla v evidenci. Pokud nemá z jiného důvodu povinnost podat daň.přiznání, RZD můžete provést (dáte slevu 7200,-- Kč/poplatníka).

• 8. 2. 2007 8:38

Lucka (neregistrovaný)

Re: Výpočet daně
      Kromě potvrzení o zaplacení úroků mi nepřinesl nic..
      O tom potvrzení z předchozí práce vím,ale nevěděla jsem jak je to s tím úřadem práce..
      Děkuju

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).