Re: Prac.úraz - dorovnání MĚSÍČNĚ/PO ???
Zeptejte se svého zaměstnavatele. Možná, že nevyplácí sám,ale např. přímo Kooperativa.Kdyby vyplácel sám, potom by požadoval refundadaci na pojišťovně. Pokud je PÚ dořešen (např. Policií), může se Vám poskytovat odškodnění PÚ zálohově a po ukončení prac.neschopnosti se dorovná.Praxe je většinou taková, že se snaží alespoň zálohově srovnat kalendářní rok, protože pokud jste již tak dlouho nemocný, je možné, že v letošním roce budete platit zbytečně velké daně.
Díky za informace !
Přesně nevím, co myslíte tám "...platit zbytečně velké daně"...
Já jsem spíš předpokládal, že pokud jsem od poloviny roku 2006 v PN (předpoklad do poloviny roku 2007), dostanu po zúčtování daně z příjmu za rok 2006 nějaký přeplatek...
Za rok 2006 asi ano. Rozdíl mezi ušlou mzdou a nemocenskou je zdanitelným příjmem a proto jestli jej dostanete uhrazený naráz v roce 2007, tak ta Vaše daň bude opravdu velká. Pokud by Vám ji vypláceli měsíčně, pak by se zdaňovala postupně. Každopádně si pak nechejte za rok 2007 udělat roční daň.vyrovnání, pak by Vám měla být část daně vrácena ( to však záleží až na tom, jaké budete mít letos příjmy).
>>>>Zdravím,
>>>>jsem již osmý měsíc v PN v rámci prac. úrazu
>>>>(autonehoda, nezaviněná mnou), mám nárok na dorovnání
>>>>do 100 %
>>>>mzdy od zaměstnavatele KAŽDÝ MĚSÍC, či až PO UKONČENÍ
>>>>PN ??? Stále pobírám pouze nemocensnou (69 %)...
>>>>
>>>>Díky za info !
>>>>
>>>>Michal
>>>Vysvětlení k "velký daním". Kdybyste totiž dostal za 8 měsíců určitou sumu vyúčtovanou v prosinci, tak si odečtete v ročním zúčt. za r. 2006 nezdanitelnou částku na poplatníka 7200,-- Kč/rok a možná daň.zvýhodnění na děti apod.(nevím, jaké úlevy požadujete). Pokud tuto sumu za 8 měs. z loňského roku obdržíte až letos + příjem za letošní rok, tak můžete uplatnit opět jenom slevu 7200,-- Kč/rok na poplatníka.... Za loňský rok budete mít daně menší, o to větší budete platit za letošní rok. Doufám, že je to alespoň trochu srozumitelné.
Samozřejmě dostanu doplatek do 100 % mzdy až letos, neboť jsem stále od června min. roku v PN...
Rozumím-li tomu dobře, tak ten rozdíl "čistá mzda mínus nemocenská" ještě v tomto roce zdaním ???!!!
Předpokládal jsem, že "náhrada ušlého zisku" od pojišťovny Kooperativa (kde je pojištěn zaměstnavatel pro případ prac. úrazu zaměstnance) dorovná vše do 100% mé čisté mzdy za celé období nemocenské !!!??
>>>>>>Zdravím,
>>>>>>jsem již osmý měsíc v PN v rámci prac. úrazu
>>>>>>(autonehoda, nezaviněná mnou), mám nárok na dorovnání
>>>>>>do 100 %
>>>>>>mzdy od zaměstnavatele KAŽDÝ MĚSÍC, či až PO UKONČENÍ
>>>>>>PN ??? Stále pobírám pouze nemocensnou (69 %)...
>>>>>>
>>>>>>Díky za info !
>>>>>>
>>>>>>Michal
>Samozřejmě, že Vám rozdíl mezi nemocenskou a doplatku do 100% vyplatí Kooperativa, ale jde o to, že kdybyste měl zaplacenou alespoň část v r. 2006, tak byste je měl zdaněné v r. 2006, pokud celou částku obdržíte až v letošním roce, můžete se dostat do úplně jiného daňového pásma - to jsou ty vyšší daně.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2007 15:35
Zdravím,
jsem již osmý měsíc v PN v rámci prac. úrazu (autonehoda, nezaviněná mnou), mám nárok na dorovnání do 100 % mzdy od zaměstnavatele KAŽDÝ MĚSÍC, či až PO UKONČENÍ PN ??? Stále pobírám pouze nemocensnou (69 %)...
Díky za info !
Michal