Re: společné zdanění manželů- je to možn
Myslím si,že je to blbost,vrátí vám tak 9-10.000,-Kč.Hoďte si to do kalkulačky na internetu.Počítala jsem to ručně a vyšel mi výše uvedený výsledek.Petra
Ach jo, Zuzana to má dobře, pokud manžel neuplatnil během roku ani odpočet na sebe ani na děti - to je ta teorie.
Co uplatnil to my nevíme /a neřekne/, je ale dost pravděpodobné že cosi ano. Její tvrzení "sražená daň je 23.200" asi nebude po slevě na dani no a možná manžel i nějaký ten bonus dostal. Možná má v ruce i nějaké "pochybné potvrzení o příjmech", hodně jsem takových viděl i vracel.
Souhlasím s Jirkou. Nejlepší bude, když nám Zuzana napíše přesně údaje, které má v potvrzení o zdanitelných příjmech, protože takto to opravdu vypadá, že v průběhu roku neuplatňoval ani slevu na poplatníka ani zvýhodnění na děti. Kromě toho nevíme, zda se dítě narodilo v průběhu roku 2006 nebo už dříve a zda v roce 2006 pobírala pouze rodičovský příspěvek nebo zda pobírala mateřské dávky, které se narozdíl od rodičov.příspěvku započítávají do vlastního příjmu manželky (pro určení, zda si on na ni může odečíst slevu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2007 22:11
Manžel má hrubý roční příjem 168.000,-ZP + SP 21.000,sražená daň 23.200.
já jsem na mateřské, máme 3 děti.,žádné odpoč.položky
JE MOŽNÉ ???, že mi při výpočtu společného zdanění manželů vyšla částka, že jemu vrátí FU 41.200 a já mám zaplatit 1.620, tudíž se nám vrátí 39.580,-???