Re: Je vlastník ŽL a nulovým příjmem OS
Já když jsem si živnost přerušila, tak mě paní ujistila, že mi to sdělí, až se zase obnoví po těch 2 letech. Vzpomněla jsem si na to až jsem zase 3 měsíce "podnikla". Naštěstí pracuju. Rychle běžte a živnost si zace přerušte. Nic to nestoj a jde to okamžitě. Podpora se počítá z posledního příjmu, tím je pro vás "podnikání" . Na tom papíru o přerušení je napsáno od kdy do kdy jste přerušila, takže se nemůžete vymlouvat, že o tom nevíte. Podporu nedostanete. Ale jděte na obecní úřad a podejte si žádost o poníze nevím jak se to přesně jmenuje - potřebnosti nebo tak nějak. Strašně to zkoumaj, ale něco vám dají než si najdete práci. Dokonce i když vám zaměstnavatel nedá zálohu, tak úřad vám ji poskytne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2007 12:34
Mám ŽL od dob studií - již 3 roky nepodnikám nemám žádné příjmy coby OSVČ a živnost jsem přerušila , tudíž se i odhlásila ze socky.Před rokem jsem dostudovala a nechala se zaměstnat. V současné době jsem bez zaměstnání a šla jsem se přihlásit coby uchazeč o zam. - tam mi sdělily, že nemám na nic nárok, protože mám ŽL (přerušení po max.době 2roky již pominulo). Co mám dělat - poraďte prosím někdo.
Mám ŽL zrušit ? Již dlouhou dobu nic nepodnikám -ale co když zrovně nyní získám nějakou zakázku ?
děkuji PETRA 5