Úrok z úvěru-ptát se zaměstnance?

• (neregistrovaný)

8. 2. 2007 16:15

nyní jsem dočetla diskuzi o pár řádků níže a docela nechápu.
    pisatel píše,že si nemůže dát di daní úroky,když není vlastníkem bytu,nebo nemá trvalé bydliště- takže to jako máme my účetní chodit za zaměstnanci a ptát se jich na jaké účely použili úvěr?aby jsme jim ty úroky mohli odečíst- to je divny ne? , nebo to chápu špatně? díky moc za vyjádření-jsem z toho rozladěná :-))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2007 16:21

Janina (neregistrovaný)

Re: úrok z úvěru-ptát se zaměstnance?
      Taky jsem to tak pochopila, řešila jsem to už lonï, ptala jsem se zaměstnanců a bylo to s nima nadloouho-zda tam mají trvalé bydliště, na co použili úvěr, smlouvy jsem z nich nemohla dostat...atd. Tak jsem si řekla, že bude jednoduší, když jim vypíšu daňové přiznání a oni si to dají na FÚ a pak ať se dohadují na FÚ.

• 8. 2. 2007 16:30

Dana (neregistrovaný)

Pokud nemáte jistotu že splňují nárok na odpočet podle zákona, je skutečně lepší, když si to podají sami,ať si tam pak napíší co chtějí, odpovědnost padá na ně. Pokud jim to ale uděláte ve mzdě, jste zodpovědni vy.

• 8. 2. 2007 19:09

Eva (neregistrovaný)

Ano souhlasím, je to složité, vy se jich musíte nejen ptát, ale mít vše prokazatelně doložené, na FU stačí potvrzení o zaplac. úrocích

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).