Re: 1.rok spolupráce a minimální základ
K § 7c ZDP (min.základ daně) se vztahuje též § 13/2 ZDP. Kopíruji:
2) Spolupracující osoba postupuje při stanovení minimálního základu daně podle § 7c obdobně; přitom se pro účely tohoto zákona u spolupracující osoby za zahájení nebo ukončení činnosti uvedené v § 7 odst. 1 písm. a) až c) považuje zahájení nebo ukončení spolupráce podle odstavce 1.
Jestli uvedete v DP a přehledech spolupráci třeba i od ledna 2006, tak se Vás osobně nebude týkat MZD v r. 2006 a 2007. Manžela se MZD týkat může, pokud již podniká déle, než 2 roky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2007 21:07
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak je to tedy s minimálním základem daně při zahájení spolupráce. Zahájila jsem spolupráci s manželem letos v srpnu, do té doby jsem byla zaměstnaná. Podle informací, které jsem nalezla na tomto webu se mě minimální základ daně netýká, na ostatní stejně zaměřených stránkách se ale názory /i odborníků/ dost liší. Děkuji Renata