Re: Přímy ze živnosti Kč 2000 podávat DP
>Prosím o radu. Pan X má příjmy ze zaměstnání a ještě
>má vyřízený živnostenský list. Přijmy ze živnosti(bez
>odpočtu výdajů) jsou jen za rok 2006 Kč 2000,- Pan X si
>bude dělat DP sám, z důvodu společného
>zdanění(manželka je na mateřské). Jde mi o to,zda bude muset uvádět i
>příjmy ze živnosti, když byly jen Kč 2000.,?
Ano, bude muset uvést příjmy ze živnosti, protože si dělá DP sám. Kdyby zůstalo jen u závislé činnosti a ročního zúčtování daní, pak by je uvádět nemusel, protože nepřesáhly 6.000,- Kč za rok (§ 38g/2 ZDP).
Něco mi
>říká, že pokud příjem ze živnosti je nižší než 15 000,-
>nemusí. Nebo se tím myslí celkový příjem.
Pokud by jeho celkové roční příjmy, které podléhají zdanění (bez osvobozených a zdaněných zvláštní sazbou) přesáhly 15.000,- a nebo vykázal ztrátu, pak podává DP. Do příjmů se počítá i mzda ze zaměstnání.
To znamená,
>že by nebyl zaměstnán a měl jen tu živnost a tam jen
>těch 2000,- tak by DP nedával,ale pokud má i zaměstnání
>tak je to dohromady více než 15 000 a uvádět ty 2000
>ze živnosti musí.
Ano.
Poraďte díky Mirka
Re: Přímy ze živnosti Kč 2000 podávat DP
Bude je muset uvést. V zákoně nestojí, že by to byly příjmy osvobozené. Jen při takto malých příjmech nemusí podávat přiznání.
Ale když už je v tom podávání, tak je uvede všechny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2007 22:37
Prosím o radu. Pan X má příjmy ze zaměstnání a ještě má vyřízený živnostenský list. Přijmy ze živnosti(bez odpočtu výdajů) jsou jen za rok 2006 Kč 2000,- Pan X si bude dělat DP sám, z důvodu společného zdanění(manželka je na mateřské). Jde mi o to,zda bude muset uvádět i příjmy ze živnosti, když byly jen Kč 2000.,? Něco mi říká, že pokud příjem ze živnosti je nižší než 15 000,- nemusí. Nebo se tím myslí celkový příjem. To znamená, že by nebyl zaměstnán a měl jen tu živnost a tam jen těch 2000,- tak by DP nedával,ale pokud má i zaměstnání tak je to dohromady více než 15 000 a uvádět ty 2000 ze živnosti musí. Poraďte díky Mirka