Re: Dohoda a RZD
Dala bych jim Potvrzení o zdanitelných příjmech, ať si provedou daň.vyrovnání na FÚ sami. Na potvrzení uvedete jen příjmy daněné 20%. Kdybyste totiž chtěla provést RZD, museli by do 15.2.2007 podepsat dodatečně daň.prohlášení za r. 2006 (na str. 2 daň.prohlášení - 2.řádek - tam se píše dodatečné podepsání) a na 4.str. by museli zažádat o RZD. Museli by přinést potvrzení o studiu a vyžadovala bych čestné prohlášení, že nikde jinde neměli podepsané daň.prohlášení.Pokud opravdu nikde jinde neměli podepsané daň.prohlášení, potom byste byste musela opravit srážkovou daň na zálohovou a vše pracně uvést do hlášení (formulářů) na FÚ!!!! Pokud byste toto podstoupila, potom by měl jako příjem zdaněný zálohově za oba měsíce. Možná že má někdo jiný s převáděním daní srážkové na zálohovou větší zkušenosti, já to vím jen teoreticky ze školení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2007 13:35
Dobrý den, prosím o radu:
měli jsme v červenci a srpnu brigádníky - studenty na DPP, neměli podepsaná daňová prohlášení, 1. měsíc měli výdělek do 5.000 Kč, takže jim byla sražena srážková daň, 2. měsíc byly výdělky nad 5.000 Kč, daň byla 20%. Nyní chtějí, aby jim bylo provedeno RZD u nás ve firmě. Jaký je správný postup - má RZD provést firma a nebo si toto mají podat na FÚ.Ještě bych se chtěla zeptat, pokud jim budu dělat RZD u nás na jaké odpočty mají nárok. Jsem nová a nikdy jsem RZD nedělala.
Prosím poraďte mi správný postup. Děkuji.