Re: Daňový bonus na poplatníka
Budete i při pozastaveném podnikání podávat přiznání za dobu podnikání od 1.1.- 25.5.2006.V této době jste ještě nebyl inv.důchodcem a ani se nejedná o poslední rok podnikání ( živnost nebyla ukončena, ale pozastavena), tedy se na Vás minim. základ daně bude vztahovat. To čemu říkáte bonus ,myslím,že máte na mysli slevu na pracovníka(osobu) ,která je roční a tuto sazbu
7200,- můžete použít nekrácenou, přestože jste pracoval jen 5 měsíců. Nemocenské dávky se nezdaňují, do Vašeho daň.přiznání
je nebudete uvádět.
Re: Daňový bonus na poplatníka
pokud bylo ukončeno, nevztahuje se na vás mzd a 7200 se nikdy nekrátí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2007 12:11
Dotaz: Jsem OSVČ, od 18. května 2006 nemocen, od 25.května 2006 dočasně pozastavené podnikání, nemocen k 31.12.2006, k tomuto datu živnost ukončena, podal jsem žádost o invalidní důchod.
Jde mi to o, zda můžu uplatnit daňový bonus na poplatníka za celý rok, nebo jen za ty měsíce co jsem pracoval, tj. od ledna do května 2006.
A zda musím dodržet minimální daň. Tedy poměrně za těch 5 měsíců.
A zda nemocenská se někde uvádí do daňového přiznání.
děkuji