Re: Účto Tichý-uzáv.operace
V parametrech tisku deníku máte volbu, zda na konec deníku připojit uzávěrkové operace (jako se to dělávalo dřív) nebo ne. Pokud tedy máte nastaveno A = ano, tak by asi bylo smysluplné dát u všech uzávěrkových operací týkajících se roku 2006 dát A. Nechápu, proč byste tam něco chtěl dávat a něco ne. Nebo třeba odpisy nechcete z nějakého důvodu uplatňovat?
Tichý je výborný,mám ho už asi 15 let(to byl ještě s Ježkem).
Leasing: do deníku N
odpisy: do deníku N
zůstatková cena prodeje automobilu ..já bych napsala také N.Tyto všechny položky pak stejně napíšete do tabulky-Úpravy podle paragr.5 a paragr.23 zákona snižující hospod výsledek(vše s mínusem ) v Daňové přiznání za rok 2006.Mějte se.
Děkuji za odpověď.Právě jsem nevěděl jestli to dát všechno tak,
aby to bylo všechno v té tabulce E nebo něco na konci deníku.
Ale původně jsem si myslel všechno do deníku N.Tak to tam udělám.
Používáte peněžní deník a bývalé úzávěrkové operace jako
náhradu za vedené DE, což děláme všichni co používáme Účto.
Pokud v uz. operacích uvedete ve všech případech A stanou se tyto záznamy součástí Daňové evidence (Podrobné nebo Stručné)
kam opravdu patří, neboť DE nezná pojem uzáv. operace.
Porovnejte s textem §7b - pozn.: i odpisy jsou součástí výdajů
za zdaňovací období = údaj potřebný ke zjištění základu daně
a NE k jeho úpravě.
Do tabulky E patří to, co je ubvedeno v §§5 nebo 23 (např. přeplattky výdajů z min. roků.
A já jsem zase zastáncem toho, že nepeněžní výdaje ( odpisy, čas.rozlišení akontace, zůst.cena prodaného HM) se mají uvést do tabulky E. V tom případě je vůbec ani nemusíte honit přes deník. A tak to taky dělám s velkým úspěchem a bez jakýchkoliv připomínek ze strany FÚ.
Já hovořím o tom,jak se to má dělat podle zákona.
Pokud jej neznáte, nebudu vám ani FÚ kazit radost z dobře vykonané práce. Po přečtení §7b si možná uvědomíte, že uz. operace ta jaXi chybí a když si přečteto pokyny pro vyplnění tab. E
(každoročně se mění), je tam dokonce doporučeno, co se tam má uvádět. Hezkou noc a zítra je středa.....
Já nepotřebuji Vaše poučování, napsala jsem jen čeho jsem zastáncem a nikomu to nevnucuji. Ať si to každý přebere. A už vůbec se nebavím o uz.operacích. I Vy byste měl pořádně číst. A nejen zákony. Toť vše. Dala jsem si předsevzetí, že na Vás dnes už nebudu vůbec myslet... a tím se Vám pomstím !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2007 12:43
Prosím poradil by jste někdo kam napsat v programu účtoTichý
v uzávěrkových operacích jestli takto:
leasing: do deníku N
odpisy: do deníku N
zůst.cena prod.automob.: do deníku A.
Jestli někdo účtujete prosím poraďte.Děkuji.