Re: Povinnost podatDPFO když ho nepodá z
Děkuji. Měla jsem s nima velké problémy takže tam by byl problém požádat si i o roční zúčtování. DPFO si podám sama.
Ještě jednou děkuji a přeji hezký večer.
Zaměstnavatel nemá povinnost Vám vyúčtování provést, pokud jste to nepodepsala v Prohlášení, nejlépe uděláte, když si u něj vyzvednete jen Potvrzení o zdanitelných příjmech, které Vám účtárna je povinna vydat a podáte si přiznání sama....takhle to doporučuji i našim zaměstnancům....
Ano, je to povinná příloha, stejně jako potvrzení o zaplacení částky na životní pojištění, penzijní připojištění atd, pokud ho uplatňujete, většinou to potvrzení vyjíždí mzdová účetní přímo z programu, ale šablonu tu najdete v šablonách a podle výplatních pásek si můžete vyplnit a zkusit, jestli Vám dají razítko....
Tam byl problém ve všem. Kdoví jestli vůbec platili daň, sociální dopláceli až teď a zdravotní nejspíš taky neplatili, ale na pojišťovně mi řekli že jediné co pro to můžu udělat je poslat jim smlouvu a to jsem udělala. Z výplaty mi všechno strahávali. Dokonce jsem si musela sama počítat čistou mzdu (počitala jsem ji přes kalkulačky které jsou dostupné na netu).
No pokud Vám slevu na dani strhával, tak vycházel z toho jako byste prohlášení podepsala, ale to už je problém bývalého zaměstnavatele, ne Váš. Vy si sežeňte jen ta Potvrzení a podejte Přiznání. Šablonu Potvrzení najdete tady na business.center, vyplňte si svoje údaje, dále měsíce, které jste byla u něj zaměstnaná, pak hrubou mzdu a pojistné a odvedené zálohy a ať Vám to potvrdí.
Tak já bych tam napsala jen 09-12/06 kdy jsem byla na HPP. Ale on je tu ještě ten problém že já ani nevím jestli oni za mě odváděli daň když jsem byla na HPP (ze mzdy mi ho ale strhli). Uvažovala jsem že to daňové přiznání vůbec nepodám ale nevím jestli to není moje povinnost.:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2007 20:51
Dobrý večer,
v roce 2006 jsem byla do srpna student, od 01/2006 do 08/2006 jsem pracovala na Dohodu a od 09/2006 na HPP u stejného zamstnavatele.
Už u něj nepracuji a jsem si jistá že za mě nepodá DPFO (vždycky na všechno kašlal). Roční zúčtování jsem nepodepisovala.
Mám povinnost si přiznání DPFO podat sama? Nebo je to povinnost zaměstnavatele? Nerada bych měla nějaké problémy.
Děkuji za vaše názory.