Re: vyúčtování srážkové daně za rok 2006
Počítač vám to uvádí dobře, u srážkové daně se do vyúčovíní uvádí měsíc ve kterém bylo odvedeno.
Je fakt, že vyúčtování srážkové daně dost dobře nechápu. Používám účto Tichý a tam mají letos obě varianty. Pokud použiju variantu kde se uvádí měsíc ve kterém bylo odvedeno, tak mi vyjde nedoplatek na dani protože prosinec je zaplacený až v lednu 2007. Použil jsem první variantu -uvedl jsem měsíc ke kterému se srážková daň vztahuje a nemám ani přeplatek ani nedoplatek. Minulý rok jsem to dělal také tak a zatím nikdo nic nenamítal.
Faktem je, že vyúčtování srážkové daně mi také dělá problémy, ale na každém školení nás na to upozorňují. V lednu 2006 uvádím daň za prosinec 2005, odvedenou v lednu 2006. Sloupce 8 a 9 mám tedy stejné a nedoplatek ani přeplatek nevznikl.
Chápu to, ale já jsem neodváděl srážkovou daň pravidelně každý měsíc. Takže např.. v lednu 2006 nebyl žádný odvod protože jsem v prosinci 2005 neměl nikoho se srážkovou daní.
Takže: DPP: leden - prosinec 2006 (12x) , odvod daně : únor - prosinec 2006 (11x)
Takže v tomto případě mi vznikl nedoplatek (chybí tam platba z ledna 2007)
Navíc částky srážkové daně nejsou stejné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2007 9:13
Jak se správně vyplní daňové přiznání k srážkové dani? Počítač mi daň uvede do měsíce, v kterém byla zaplacena, ale ne ke kterému měsíci se to vztahuje. Je to takto správně? To znamená, že při výplatě za prosinec, srážková daň zapl. v lednu 2007, bude tato daň až v přiznání za rok 2007?
Prosím o rychlou odpověď.
Diky moc Jana