Re: Pracovní úraz - prosím o radu.
Veškeré vyplněné formuláře musíte poslat na Kooperativu, kde jste pojištěni jako malá organizace a kam platíte čtvrtletně zákonné pojištění za zaměstnance. Oni Vám pošlou svoje formuláře k vyplnění. Nemocenská se platí úplně stejně jako při nemoci, jen se dopočítává náhrada za ušlý výdělek, a to na základě až ukončení pracovní neschopnosti. Formulář pro výpočet náhrady vám zašle také Kooperativa. Pozor až bude vyplacena náhrada škody zaměstnanci, musí si pak za to daňové období podat daňové přiznání. Náhradu za ušlý zisk počítáte jako by zaměstnanec pracoval a odečtete vyplacené nemocenské dávky.Na internetových stránkách najdete místa , kam se oznámení o pracovním úraze odesílají, kromě OSSZ to je právě Kooperativa a Zdravotní pojišťovna a Centrum pojištění odpovědnosti za pracovní úrazy.Snad to trochu pomůže,Hanka
Re: Pracovní úraz - prosím o radu.
Dobré odpoledne, jsem již 8. měsíc v PN právě díky prac. úrazu... Rozumím-li předchozímu správně, dostanu vyrovnání ušlého zisku do 100 % čisté mzdy najednou po ukončení PN, a ještě to potom zdaním, coby příjem ??? To mi pak mnoho nezbyde... :-(((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2007 9:41
Jsme malá organizace - zaměstnanci se stal pracovní úraz (zlomená noha) - vyplnila jsem záznam o úrazu, a spolu s dokladem o pracovní neschopnosti od lékaře zaslala na OSSZ.
Jak bude zaměstnanci vyplacena nemocenská - pokud jsme o pracovní úraz - 100%???
Musím ještě vyplňovat něco?
Jak je to např. s pojistkami? Má firma možnost nárokovat něco na zaměstnance a vyplatit mu to? (myslím např. bolestné ... )
Ptám se asi hloupě ale setkávám se s tím poprvé, nerada bych něco pokazila, díky všem za radu.