Jak zkončit PP?

• (neregistrovaný)

13. 2. 2007 10:54

Ahoj,potřebuji poradit. Dal jsem v lednu výpověď,mám lepší nabídku. Šéf to těžce nese a tak se rozhodnul mi to ještě znepříjemnit,na dohodu nechce přistoupit,říká,že máme 2 měsíce čas,nechce o tom mluvit a jeho chování je na hranici šikany a ponižování. Jak mohu zkončit dřív,nebo musím vydržet? Jsem z druhého konce republiky,kde mám trv. bydliště. Ví někdo jak to řešit? Dik za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2007 14:21

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Jak zkončit PP?
      Buď se dohodnete nebo zkrátka budete muset dodržet dvouměsíční výpovědní dobu. Doufám, že jste prokazatelně podal výpověď, ne že jste jen navrhl dřívější ukončení.

• 13. 2. 2007 14:59

Jenda (neregistrovaný)

Ano, dal jsem řádnou výpověď, poslal jsem ji poštou, aby si ji na 100% převzal. Optám se, mohu ve výpovědní době dostat hrubé porušení pracovní kázně? Co by udělal šéf, pokud bych druhý den nepřišel? Děkuji

• 13. 2. 2007 15:14

Jiřka (neregistrovaný)

To už jsme tady probírali několikrát. Budete mít neomluvenou absenci. Tuto neomluvenou absenci Vám může sázet až do doby, než Vám skončí prac. poměr na základě výpovědi. Nebo až do doby, kdy se rozhodne Vám zrušit pracovní poměr pro hrubé porušení. Za každý den neoml. absence Vám zkrátí nárok na dovolenou o 1-3 dny, takže pro letošek vám ji sebere. Za každý den neoml. absence také musí odvést zdravotní pojištění 13,5% z poměrné části minimální mzdy (za celý měsíc neoml. absence to tedy bude 13,5% z 8000 Kč), který bude nárokovat po Vás. Dokud nebude ukončen pracovní poměr (tzn. buď až skončí podle výpovědi nebo až Vás vyhodí sám) nedostanete zápočtový list. V zápočťáku se ale už důvod ukončení neuvádí. Může po Vás vyžadovat uhrazení škody nebo nákladů, které mu prokazatelně vznikly Vaší absencí.

• 14. 2. 2007 0:32

H. (neregistrovaný)

Ano, je to tak, pokud se nedohodnete. Jinak zápočt. list zaměstnavatel nesmí zadržet, případné nároky může vymáhat pouze soudní cestou.

• 14. 2. 2007 16:59

Jiřka (neregistrovaný)

Ale tady nejde o zadržení zápočťáku.On je povinen ho vydat při skončení poměru. A když mu bude dávát áčka až do konce a pak teprve skončí poměr, tak pak teprve obdrží zápočťák. Případnou škodu vymáhat soudní cestou, to ano, ale zdrav. pojištění za neomluvenou absenci mu srazí ze mzdy, pokud nějaká bude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).