Re: roční zúčtovani u dpč
a to z tech prijmu co mel z dpp nebude platit nic? ani kdyz ty prijmy z dpp presahly 6tis? pokud to tak je, mel by si danove priznani delat sam.. nemam tuseni jak bych ho provadela, kdyz mam dpc jenom na mesic a pul a o prijmech co mel predtim nemam zadny doklad.. on navic tvrdi, ze by to dohromady uz nedal.. osobne jsem z toho zmatena..
Pokud měl někdy v roce souběh více zaměstnání a byla mu sražená zálohová daň, tak si musí přiznání dělat sám. Pokud by navazovali, tak můžete vy, na základě potvrzení, která mu vydají předchozí zaměstnavatelé. Já bych mu řekla, ať si buď přinese doklady nebo ať (asi by to bylo lepší) si vyplní přiznání sám....
takze pokud to spravne chapu.. kdyz mel dohody na vice jak 5tis, musi mi od techto zamestnavatelu donest potvrzeni, jinak si musi delat danove priznani sam.. a pokud mi je prinese, tak se zohlednuji ty dohody do 5tis? muzu to brat tak ze kdyz mel 3 dohody na 3tis, tak ma prijmy 9tis a tim padem nesplnuje tu podminku na provedeni rz?
Pokud měl dvě a více dohod nebo pracovních poměrů ve stejnou dobu a přesahovaly 5000, tak se jedná o souběh zaměstnání a musí si dělat DPFO v každém případě sám (pokud tedy chce, není to povinné), ale vy mu zúčtování udělat nesmíte, pokud měl tento souběh zaměstnání. Pokud mu dohody navazovaly a měl více jak 5000, tak musí přinést potvrzení, jak píšete....případné dohody do 5000 zúčtované v měsíční mzdě byly sraženy srážkovou daní a tyto se nezohledňují a můžete mu za splnění výše uvedených podmínek udělat RZ. takže 3 dohody a každá na 3000 = srážková daň a RZ můžete udělat (pokud opravdu nepodepsal prohlášení a nebyla mu ztrhnuta zálohová daň).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 2. 2007 10:41
Dobrý den, potřebuji vedet.. mam zamestnance na dpč, byl zamestnany od poloviny listopadu.. jenze behem roku mel nekolikero dohod o provedeni prace a nekolikero dohod o pracovni cinnosti.. tvrdi, ze prohlaseni poplatnika podepsal jenom u me a ze mu nikde nedali zadna potvrzeni.. musi si delat danove priznani sam, pokud z tech dpp mel prijmy vetsi nez 6tis? co mam v takovem pripade delat?? diky moc..