Re: ČID ???
Děkuji. K uplatnění slevy na ČID potřebuju, aby mi doložila výměr o přiznání důchodu (něco takového mi dala, ale je tam datum vystavení 16.1.1997 - stačí to?), potrzení o výplatě důchodu - může být třeba složenka, kterou si vybrala z pošty tento důchod (co když už ho nemá, třeba ho vyhodila?), nebo jaký doklad? A co když jí ty peníze chodí na účet, pak výpis z účtu?
..zřejmě je ČID už dlouhou dobu, mělo by to stačit, když doloží , že je jí důchod vyplácen, může být i výpis z účtu....
Děkuji. A už poslední dotaz. Co když mi ta zaměstnankyně nedoloží, že je jí důchod vyplácen? Jde o to, že dělám výplaty za 01/2007 a o této zaměstnankyni jsem nevěděla, proto to teď všechno tak narychlo zjišťuju. No a samozřejmě od ní nemám to potvrzení o výplatě, protože mi to nedala, protože jí to asi nikdo neřekl, že mi to má dát. Co mám dělat? Asi jí za 01/2007 uplatním pouze slevu na poplatníka a až budu mít to potvrzení, pak uplatním i na ČID. Nebo ne?
Děkuji. K uplatnění slevy na ČID potřebuju, aby mi
>>>>>>>doložila výměr o přiznání důchodu (něco takového mi
>>>>>>>dala,
>>>>>>>ale je tam datum vystavení 16.1.1997 - stačí to?),
>>>>>>>potrzení o výplatě důchodu - může být třeba složenka,
>>>>>>>kterou si vybrala z pošty tento důchod (co když už ho
>>>>>>>nemá, třeba ho vyhodila?), nebo jaký doklad? A co
>>>>>>>když
>>>>>>>ty peníze chodí na účet, pak výpis z účtu?
>>>>>>
>>>>>>..zřejmě je ČID už dlouhou dobu, mělo by to stačit,
>>>>>>když doloží , že je jí důchod vyplácen, může být i
>>>>>>výpis
>>>>>>z účtu....
>>>>>
>>>>>Děkuji. A už poslední dotaz. Co když mi ta
>>>>>zaměstnankyně nedoloží, že je jí důchod vyplácen? Jde
>>>>>o to, že
>>>>>dělám výplaty za 01/2007 a o této zaměstnankyni jsem
>>>>>nevěděla, proto to teď všechno tak narychlo zjišťuju.
>>>>>No
>>>>>a samozřejmě od ní nemám to potvrzení o výplatě,
>>>>>protože mi to nedala, protože jí to asi nikdo neřekl,
>>>>>že mi
>>>>>to má dát. Co mám dělat? Asi jí za 01/2007 uplatním
>>>>>pouze slevu na poplatníka a až budu mít to potvrzení,
>>>>>pak uplatním i na ČID. Nebo ne?
>>>>
>>>>ano, přesně...raději nespoléhat
>>>
>>Prosím, jaká je sleva na ČID, také mě jeden čeká.
>
>1500 za rok
Skutečnost, že má nárok na slevu na částečnou invaliditu dokládá zaměstnanec potvrzením o pobírání důchodu. Toto potvrzení mu na žádost vystaví jeho sociální správa, stačí tam zavolat, oni mu to pošlou domů. Toto potvrzení pak každoročně předkládá nové - vždy do 15.2. Pokud teprve nově nastoupil v lednu, pak musí být vystavené a předložené do 30ti dnů od nástupu. Pokud bude vystavené později, než 30 dnů od nástupu, sleva se uplatní až od následujícího měsíce po měsíci, ve kterém potvrzení je vystavené (kdy ho předložil). Např. nástup 2.1., potvrzení musí dodat do 31.1. Pokud na něm budete mít datum únorové, může být sleva uplatněna až ve mzdě za březen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 2. 2007 14:13
Přijímáme zaměstnankyni na dohodou o prac. činnosti. Zároveň je vedena na úřadu práce a pobírá částečný invalidní důchod, je zdravotně postižená. Hrubou mzdu má 3.285 Kč. Když ji chci přihlásit na OSSZ, do přihlášky se částečný inv. důchod nepíše, že? A pro zdrav. pojišťovnu se to oznamuje jakým kódem? Pak mám ještě dotaz. Slevu na poplatníka neuplatňuje, protože je ČID, ale slevu na ČID uplatňuje, je to tak? A prohlášení k dani taky může podepsat, aby platila 15 % daň a ne 20. Děkuji