Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2007 9:55
Dobrý den, potřebovala bych Vaši radu. Naše firma provádí servis plyn.zařízení. Pravidelně poskytuje školám na části servisu bezplatný servis formou sponzorského daru. Vystavíme fakturu na celou část servisu, s rozpisem DPH, potom vystavíme další fakturu pro školu s částkou a rozpisem DPH, kterou má škola uhradit a ještě vystavíme třetí fakturu na které uvedeme část sponzorského daru na servis, kterou škola neplatí, ale zahrne jen ve svém účetnictví. Tak nějak se nemůžu vymotat z účtování. Řešila bych to tak, že na první fakturu si vystavím dobropis-opačných zápisem, tu druhou fakkturu mi proplatí na účet-vše jasné, ale třetí faktura mi zůstává viset jako neuhrazená-tj.sponzorský dar.Vzhledem k tomu, že mám celou třetí fakturu ve výnosech a zohledněné DPH, potřebuji ji dostat do nákladů. Takže vystavení je: 311/604
/343
Mám to odepsat z výnosů anebo natlačit do nákladů, ale jak? Stále se zabývám Nerudovskou otázkou, ale nevím si rady. Prosím všechny o názor a předem děkuji.