Re: ř. 73 daň. příznání a SZM
Manžel bude mít na řádku 73 částku 7296. Tím by měl mít na ř.75 4704. A podívejte se ,jestli na potvrzení od zaměstnavatele měl vyplacené nějaké bonusy.
Takže pokud tam má vyplacené bonusy,tak ty zapište do ř.76 a výsledek 4292 do ř.77. Dále do ř.84 daň která byla manželovi sražená a na řádek 91 dopočtem (je to tam napsané) výsledek.A kdybych se někde sekla:-(( tak se předem omlouvám (ale snad ne) a ještě si to zkuzte přepočítat na www.schekonom.cz Mějte se,Jana.
Ještě jednou děkuji, nejvíc mě zmátla MF DNES, kterou jsem si koupila a je zde vyplněné daň. přiznání a tam k ř. 73 píšou - že se sem zapíše sleva na dani za děti, kterou zaměsnavatel zálohově uplatnil u státu a že výši najdu na potvrzení ze mzdové účtárny. A z toho jsem byla zmatená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2007 15:52
Dobrý den, prosím o radu, už jsme z toho zoufalá.-), dělám SZM na ř. 71 mi vyšla daň 7296, máme 2 děti - to jsem dala na řádek 72, na ř.73 vůbec nevím, co napsat. Děkuji za radu Jana