Re: OT-mzda mzdové účetní
Ahojky Ludmilo, nejste v tom sama. Ja taky uctuji dve firmy - mzdova ucetni, financni ucetni, vedu pokladu, delam DPH, uzaverky atd. - proste cele ucetnictvi vcetne mezd a personalni agenty a za 16 000 hrubeho :-(
Též se připojuji,dělám kompletní PÚ včetně mezd 3 firem(samozřejmě jsou provázané),tak aby se něco nezapomnělo
a ještě daň.evidenci,která též souvisí s těmi firmami
mám 14000,-Kč hrubého,nepřispívá nám ani na obědy ani nemáme stravenky,na vánoce nedá ani korunu navíc ,máme zde všechno sklady ,majetek ,pokladna,stav.činnost ale nyní už pevně hledám nové zaměstnání,protože chování majitele už nemohu vydržet
jsem asi .........,že to dělám ,ale mám studující děti a u nás se práce za měsíc nesežeme,nyní pevně hledám už od nového roku a
ještě zde zatím trčím
přeji Vám i všem ostatním pevné nervy a dobré opravdu "dobré"
zaměstnání
Teda ja koukam, shanel jsem ucetni ktera by prevzala uctovani a fakturaci jedne firmy FO. nikdo se nehlasil az dve absolventky po skole. Tem jsem nabidl nastupni plat 12000,- cisteho ale rekli me, ze chteji 15000,- cisteho. Tak jsem je ani nevzal a delam si to sam.
Pokud bych mel sikovnou ucetni na PU a fakturaci tak jsem ji byl ochoten dat jako nastupni plat 16000 cisteho.
Ale aby clovek nekomu sveril ucto, tak toho cloveka musi nejdrive poznat.
Pane Karle,tak to jste jeden z mala podnikatelu,kteri si vazi prace ucetni. Taky u nas ve firme panuje bohuzel nazor sefa, ze ucetni nevydelava penize a navic je to jenom zenska a tak nemuze mit vyssi plat nez chlap - prestoze ucetni ma VS a praci dela zodpovedne a chlap pouze ZS a navic kazdou chvili nejaky problem
Nechci být hnusná, ale přijde mi, že je to všude stejný. známá nedávno dala výpověď kvůli platu a zjistila, že měla zůstat tam kde byla, protože to je jinde ještě horší. Když zvládáte komplet účetnictví, proč si neuděláte ŽL a neděláte doma komplet účto pro pár firmiček?
Ahojky!Dělám komplet celé účto v s.r.o.,veškeré smlouvy,statistika a navíc jako bonbonek intrastat(ke všemu obchodujeme s Polskem).To vše za 15000 hrubédo.Někdo v této diskuzi řekl mínění svého šéfa,že účetní nevydělává peníze-to samé jsem si vyslechla.Doufám, že co nejdříve odejdu na mateřskou;-)
Ono být účetní na ŽL není tak jednoduché. jako zaměstnannec máte aspoň těch 15 000 jistých. Já amam zpracovávám účto na ŽL a peníze od klientů musím páčit heverem. Jeden mi dokonce nezaplatil celý rok. A co můžu dělat? práce odvedená, peníze nikde. Když si o ně řeknu, odpověď je - příště. Když mu odmítnu účto zpracovat, musím mu vydat prvotní dokumenty a pan podnikatel si najde zase další káču jak jsem já a já budu stejně bez peněz. Jediné co mě zbývá, tak soud, ale přemýšlím jestli se mi to za těch 40 tisíc co mi dluží vyplatí.
Dobrý večer, právě jsem si přečetla celou diskuzi a musím tedy říct, že na tom asi nejsem tak zle jak jsem si myslela. Dělám v s.r.o. "jen" mzdovou účetní, personalistiku vede někdo jiný....Často nadávám, protože máme několik druhů mezd, program nefunguje, výmysly šéfu co platit, jak platit, komu platit...ale cca 15 - 16 tis čistýho mám vždycky jasných když nejsou premie..a když jsou..:-))) A to jsem uvažovala, že si něco najdu..hmm....tak ted se budu bát jen o místo, protože máme jiného (zahraničního) majitele....
No já dělám přesně to co vy, ale co máte v čistém mám v hrubém. Vím, že firmy v okolí jen za mzdy platí cca 21000, takže asi po novém roce taky kouknu po něčem jiném.
Problém je ale ten, že klasická účetní, která vede vše v malé firmě má většinou míň. To je běžná praxe.
Před 3 lety jsem pracovala ve firmě zpracovávala jsem MO 35 zam. + VO 50 zam. , kompl. účto a DE to vše za 12 tis. hrubého - po rozhovoru se šéfem a prosbou o přidání mi bylo sděleno, že když se mi nelíbí nikdo mne nedrží. Dnes dělám "jen" mzdovku cca 130 lidí - mám 16 čistého. Práci jsem si hledela necelý rok a našla ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2007 12:23
Dobrý den, vím, že tohle téma už se tady několikrát probíralo, četla jsem názory před chvíli, ale přesto,pokud máte čas ....
Pracuji ve stavební firmě v Brně, můj šéf má 2 firmy, jedna velká org. (33 zaměstnanců) druhá malá 4 zaměst. Dělám pro obě kompletní mzdové účetnictví,statistiku, počítám cesťáky, vedu fyzicky pokladnu, spoustu věcí nakupujeme v hotovosti ( cca 400-500 dokladů měsíčně ), vydávám stavbyvedoucím zálohy v hotovosti, jedná se o dost vysoké částky, v průběhu měsíce mi nosí doklady, já je zpracuji v počítači, každy nalepím, trnu občas strachy jestli mi bude sedět zůstatek v hotovosti a předám fin.účetn. Kromě toho funguji jako sekretářka, lépe řečeno, jsem sekretářka a ve volných chvilích dělám to ostatní vše za 15 000,- hrubého. Mám s tím praštit ?