Re: zaměstnávání brigádníků
Nejvýhodnější by byla dohoda o provedení práce, ze které se neodvádí pojištění. A dále by bylo pro něj i pro jeho rodiče výhodnější, kdybyste ho nevzali od 1.7., ale až od 2.7., protože tím pádem by mu ještě na červenec zůstal statut studenta a on by mohl uplatnit studentskou slevu a rodiče slevu na vyživované dítě (pokud mu ještě 26 let).
Závěrečné zkoušky 1.7.nebudou (neděle), ty budou někdy v červnu. HPP se neuzavírá v neděli, ale druhého. Studentem přestává být dnem složení zkoušky. Ale i potom má nárok, když nepracuje na 1 měsíc slev = červenec.
Datem 1.7. jsem nemyslela datum závěrečných zkoušek, ty budou předpokládám teď v červnu. Jde o to, že statut studenta náleží studentovi VŠ v měsíci, ve kterém složí závěrečnou zkoušku a v měsíci následujícím, pokud v tomto měsíci nebyl po CELÝ měsíc zaměstnán (tzn. od prvního do posledního), nebo pokud nepobíral podporu v nezaměstnanosti. Proto jsem psala, aby pracovní smlouva byla uzavřena až 2.7. (nebo později), prostě aby nebyl zaměstnancem po celý červenec. Takže když bude prac. smlouva od 2.7., bude mít ještě za červenec nárok na studentskou slevu a jeho rodiče na slevu na vyživované dítě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2007 14:13
Může mi někdo poradit, jak vyřešit tento případ? Nastoupí k nám student zatím jako brigádník, ale od 1 7.2007 (po absolovování závěrečných zkoušek) by u nás zůstal pracovat na stálo. Na jakou smlouvu ho mám přijmout na ten necelý měsíc než se stane naším zaměstnancem?