Re: Příjem do prac. poměru v nemocenské
myslím si,že poku pobírá nemocenskou jinde, nic tomu nebrání.Dnes může mít člověk tolik prac. poměrů, kolik zvládne a nemocný může být v jednom zaměstnání, ale ve druhém ne / např. zlomená noha nevadí tolik v kanceláři jako při úklidu/.A pokud bere nemocenskou z titulu ochranné lhůty, dala bych mu ii slevu na dani.
Re: Příjem do prac. poměru v nemocenské
Já jsem tomu ale porozuměla tak, že on do práce nenastoupí, dokud se neuzdraví. Sepsat smlouvu v takovém případě můžete od toho 1., ale do zdravotní pojišťovny a k nemocenskému pojištění můžete přihlásit až ode dne, kdy skutečně začne pracovat - ve vašem případě od 15.7., protože teprve pak bude účasten nemocenského pojištění z titulu zaměstnání u vás. I na ELDP pak musíte uvést jako datum nástupu 15.7. Nějak mě nenapadá žádný důvod proč trvat na sepisování smlouvy od 1.7.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 6. 2007 20:15
Můžeme sepsat s pracovníkem pracovní smlouvu s nástupem do práce 1.7. i když je nyní na nemocenské a bude ještě do 14.7.? Na tom nástupu do práce jsme se dohodli již dávno a rádi bychom dohodu dodrželi.