Příjem do prac. poměru v nemocenské

• (neregistrovaný)

27. 6. 2007 20:15

Můžeme sepsat s pracovníkem pracovní smlouvu s nástupem do práce 1.7. i když je nyní na nemocenské a bude ještě do 14.7.? Na tom nástupu do práce jsme se dohodli již dávno a rádi bychom dohodu dodrželi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 6. 2007 6:16

aa (neregistrovaný)

Re: Příjem do prac. poměru v nemocenské
      Sepsat snad ano, ale s datem nástupu po ukončení nemocenské.

• 28. 6. 2007 8:07

Sylva (neregistrovaný)

myslím si,že poku pobírá nemocenskou jinde, nic tomu nebrání.Dnes může mít člověk tolik prac. poměrů, kolik zvládne a nemocný může být v jednom zaměstnání, ale ve druhém ne / např. zlomená noha nevadí tolik v kanceláři jako při úklidu/.A pokud bere nemocenskou z titulu ochranné lhůty, dala bych mu ii slevu na dani.

• 28. 6. 2007 15:17

Anna (neregistrovaný)

Já jsem tomu ale porozuměla tak, že on do práce nenastoupí, dokud se neuzdraví. Sepsat smlouvu v takovém případě můžete od toho 1., ale do zdravotní pojišťovny a k nemocenskému pojištění můžete přihlásit až ode dne, kdy skutečně začne pracovat - ve vašem případě od 15.7., protože teprve pak bude účasten nemocenského pojištění z titulu zaměstnání u vás. I na ELDP pak musíte uvést jako datum nástupu 15.7. Nějak mě nenapadá žádný důvod proč trvat na sepisování smlouvy od 1.7.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).