Re: Ukončení pracovního poměru - spěchá
V žádném případě nepodepisujte dohodu, ale i to by se dalo zpětně lehce dokázat pokud by vaše místo nahradil někým jiným e né externí firmou.§52 písm.a) - zrušení zaMĚSTNAVATELE NEBO JEHO ČÁSTI,§52 písm.b) přemístění zaměstnavatele nebo jeho části,§52 písm. c) - nadbytečnost zaměstnance.Výpovědní lhůta 2 měsíce
Je možné se i dohodnout na ukončení k určitému dni, aby nemusela běžet výpovědní doba. Pokud bude v této dohodě o ukončení prac. poměru uveden důvod (že konec pracovního poměru nastává z důvodu nadbytečnosti pracovníka), pak je nárok na odstupné.
Podle mne se jedná o § 52 odst. c. Dohodnout se můžete na kratší výpovědní době, ale v dohodě si nechte napsat nárok na odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 7. 2007 8:37
Dobrý den,můj zaměstnavatel mě oznámil že už mě " nepotřebuje" a tím ruší moje pracovní zařazení a najme si externí firmu.Myslím, že jsem se stala nadbytečným zaměstnamcem § 52 písmenoc ale může to být i § 52 písmeno a. Je nějaký rozdíl ve vyplacení odstupného? Musí být ve výpovědi uvedeno jen jedno úpísmeno nebo výpověď dle § 52 písm. a,c.
Pokud se dohodneme může být výpovědní doba kratší jak 2 měsíce, ale aby jsem nepřišla o odchodné.Děkuji za odpověď