Re: PP na dobu určitou
Ano je to tak. Pokud zaměstnanec přijde do práce 1.8.2008 a začne pracovat stává se z pracovního poměru na dobu určitou pracovní poměr na dobu neurčitou. Jestliže chcete se zaměstnancem ukončit PP 31.7.2008 musíte mu to sdělit (stačí ústně), aby již následující den nechodil do zaměstnání a nepracoval.
Děkuji :-)
>>>Dobrý den,
>>>mám zaměstnance, který má uzavřen PP na dobu určitou
>>>(do 31.7.2008) a smlouvu mu nechci prodloužit. Někde
>>>jsem četla, že když mu neřeknu, aby 1.8. už nechodil
>>>a
>>>on přijde toho 1.8. normálně do práce, takž se se ze
>>>smlouvy určité stane neurčitá. Jak to tedy je.
>>>Děkuji
>>
>>Ano je to tak. Pokud zaměstnanec přijde do práce
>>1.8.2008 a začne pracovat stává se z pracovního poměru
>>na
>>dobu určitou pracovní poměr na dobu neurčitou.
>>Jestliže
>>chcete se zaměstnancem ukončit PP 31.7.2008 musíte mu
>>to sdělit (stačí ústně), aby již následující den
>>nechodil do zaměstnání a nepracoval.
>
>předejte mu 31.7. potvrzení o zaměstnání s tímto datem
>uk. PP a to znamená, že 31.7. mu u Vás skončil PP
Re: Děkuji :-)
No já nejsem účetní,jsem taly zaměstnanec shodou oklností taky na dobu určitou(v novém zaměstnání) a dovolím si trochu se zastat onoho zam-ce.Myslím,že pokud nepracoval špatně zasloužil by si slušnější jednání.To mu to nemůžete říct trochu dopředu,aby si našel jinou práci?Zkuste si předtsavit sebe na jeho místě,třeba má rodinu.Vycházím z předpokladu,že ten člověk řádně pracoval.S pozdravem Lenka
Ono je to trochu opačně - pokud je PP na dobu určitou, zaměstnanec MUSÍ počítat spíše s tím, že tím dnem PP skončí. Tady zbytečně útočíte na zaměstnavatele, on není povinen nic sdělovat. Zaměstnanec opravdu musí vycházet z toho , že PP končí, Jinak by ho hned zaměstnavatel mohl vzít na dobu neurčitou.
ale to nic nemění na tom, že PP sjednaný na dobu určitou končí dnem, který je určený v PS (pokud se nedohodnou na prodloužení - mohou se dohodnout i několik dnů předem, zda bude/nebude PP pokračovat )
stejné právo má i zam-ec - 31.7. řekne, že končí a nemůže ho zam-tel nutit, že má 1.8. přijít do zaměstnání
Dobrý den.
Jsem sice zaměstnanec na dobu neurčitou, ale ..
ten zaměstnanec neví , že má smlouvu na dobu určitou a dokdy?
Buď počítá s tím, že odejde a pak se nemusí o nic starat a pokud odejít nechce , může se přece sám zeptat na další pokračování pracovního poměru. Nevím ale jestli jsou nějaké prostředky na to, aby zaměstnavatele k tomu pokračování donutil.
Přeju stálé zdraví a pěkný víkend.
Ne nejsou, pokud zaměstnanec nebude chtít, zaměstnavatel nemá žádný prostředek , aby ho donutil dál pracovat. To jen někteří pořád čekají, že se o ně budou všichni starat. Pokud je doba určitá, potom zaměstnanec má celou tuto dobu na to, aby se připravil, co dál. Takže útok na zaměstnavatele je naprosto bezpředmětný, žádnou ani morální povinnost něc o sdělovat dopředu zaměstnanci nemá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 7. 2008 8:33
Dobrý den,
mám zaměstnance, který má uzavřen PP na dobu určitou (do 31.7.2008) a smlouvu mu nechci prodloužit. Někde jsem četla, že když mu neřeknu, aby 1.8. už nechodil a on přijde toho 1.8. normálně do práce, takž se se ze smlouvy určité stane neurčitá. Jak to tedy je.
Děkuji