Re: nařízení neplaceného volna
Pokud Vám dovolená zbývá a zaměstnavatel určil čerpání dovolené, tak ji prostě vyčerpáte, s programovým problémem se musí vypořádat on. Protože on Vám totiž nemůže nařídit neplacené volno. Pokud si přeje, aby si někteří vzali neplacené volno, musí se s nimi na tom nejprve dohodnout (přesněji - o poskytnutí nepl. volna žádá pouze zaměstnanec). Pokud by to volno bylo vedeno jako překážka na straně zaměstnavatele, pak náleží 100% náhrada.
Re: nařízení neplaceného volna
Z důvodů které popisujte, Vám zaměstnavatel nařídit neplacené volno v žádném případě nemůže. Dovolenou sice určuje zaměstnavatel, takže pokud se rozhodne, že vám ten den dá až příští rok, nenaděláte nic, ale jak jsem psal, neplacené volno Vám nařídit nemůže. Takže by měla přijít ke slovu oboustranně rozumná domluva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2008 13:16
firma plánuje odstávku přes vánoce a zaměstnanci si musejí vzít dovolenou. to beru jako ok. nicméně hrozí to, že kdo nebude mít dovolenou, bude mít neplacené volno. jde mi o to, že za letošní rok mám ještě jeden den dovolené nevyčerpaný, nicméně díky chybě v počítačovém systému je tento den nedostupný a můžu si jej vybrat až příští rok (detaily popisovat nebudu, je to na dlouho). u nás se o dovolenou žádá pouze elektronicky. jde mi o to, že pokud mám na tento den nárok, může mi zaměstavatel nařídit neplacené volno, případě volno s náhradou např. 60% mzdy anebo mi musí uznat řádnou dovolenou na kterou mám nárok, i když počítačový systém zlobí?