Re: jaká smlouva se zaměstnancem?
je, máte pravdu. Takže dohoda o pracovní činnosti bude asi v obou případech to nejlepší řešení. Nějak se mi už vše motá dohromady. Děkuji za opravu. Jen pro upřesnění, na každý rok musím asi sjednávat dohodu novou, že? Abych dodržela 52týdnů. Omlouvá se za zmatky, které tu dělám.
Re: jaká smlouva se zaměstnancem?
Nemusíte na každý rok sjednávat novou DPČ, těch 52 týdnů je důležitých pro porovnání (zprůměrování ) odpracovaných hodin - týdně nesmí odpracovat více než 20 hodin, ale počítá se to průměrně, takže on může v jednom týdnu mít třeba 40 hodin a druhý týden nic. U DPČ není ze zákona nárok na dovolenou, ale můžete ho sjednat. Také je možné sepsat DPP a po odpracování těch 150 hod s nimi sepsat DPČ, ale to budete muset hlídat ty hodiny. 150 hod v kal. roce. Ale je to pro zaměstnance i pro zaměstnavatele výhodnější (neplatí se SP ani ZP)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
6. 1. 2009 9:00
Máme . zaměstnance (řidiče), kteří pracují dle potřeb společnosti. Někdy 1 den v týdnu, někdy 5 dní a jindy třeba vůbec. Ten co pracuje častěji má uzavřený pracovní poměr (vedlejší prac.poměr) a ten co méně má dohodu o pracovní činnosti. Nyní při kontrole jsem zjistila že ten co má dohodu o pracovní činnosti, již přečerpal 150hod za rok :( A teď nevím co s tím. U zaměstnance, který je u nás v pracovním poměru, mám zase problémy s počítáním nároku na dovolenou. Není totiž žádný plán směn, není možné ho vytvořit. Zatím (chybně) počítám nárok na dovolenou za každých 21odpr.dní. Nemáte pro mě nějaký typ jak to vyřešit? Děkuji