Re: OT: Taky po vás"známí"chtějí daň.při
Ani nemluvte!!!A nejvíc mě dokáže vytočit, když si donesou penzijka na své rodiče a tvrdí mi, že minule jim to poradce v přiznání uplatnil a že to tam mám taky dát. A nevím, co ještě, úvěry,rozvedené manželství a prodaná nemovitost......samé špeky.
JSEM OTRÁVEN.....
Jojo, je to všude stejné. Já takovým lidem říkám "březnoví kamarádí". Celý rok si nevzpomenou, že existuju, ale když se blíží onen březnový termín, začnou mě vyhledávat či telefonovat. Průběh je obdobný: "Ahoj Evi, jak se pořád máš? Jak jde život? A co děti?" atd. Kdysi jsem byla při takových srdečně pronesených větičkách nadšená, že si na mě někdo vzpomněl. Teď už ale vím, že je jim ve skutečnosti jedno, jak se mám ... a že nejpozději pátá otázka bude ve smyslu: "Evi, ty děláš ty daně, viď? Mohla bys pro mě udělat JENOM...?" - doplňte dle libosti. Osobně mám už delší dobu alergii na slova, která následují po nevinném slově JENOM.
Řešení pana Vladimíra2 popsané níže se mi líbí, ale to bych si podobnou větu musela dát nejen na dveře, ale i jako automatickou odpověď na mobily, pevné linky a emaily :-(
ACHJO...
Mám stejné zkušenosti. Některým hláškám říkám březnové slogany. Nejpoužívanější jsou :"Já toho mám málo." a "Tak si mě nech nakonec." Víc než "březnoví známí" mě ale točí jedna "účetní", která po mě pravidelně chce zkontrolovat nejen svoje daňové přiznání, ale i několik dalších, která dělá svým známým (většinou všechno špatně).
"Březnové slogany" - sQělý název :-))
Ze sloganu "Já toho mám málo" nebo v obměně "Já toho mám jen trochu" mám kopřivku :-/ protože ze zkušeností vím, že to "málo" se může zdát jen na první pohled. Jenže při zpracování pak vyjde najevo, že vlastně ještě toto a tamto taky. A na dotaz účetní, zda dotyčný neměl ještě to či ono, odpovídá poplatník překvapeně. "Nojo, to jsem měl taky, to tam taky musíme přiznávat?" případně "Tohle tam fakt potřebujete? To mě nenapadlo."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 2. 2010 7:20
Taky si na vás v měsících leden - březen vzpomenou lidi, kteří se neozvou celý rok? A jen, když potřebují udělat daňové přiznání, protože OSTATNÍ JSOU DRAZÍ???
Mě tohle dokáže vždy vytočit.
Asi si všichni myslí, že jim udělám daně jenom za DĚKUJI.
Máte taky takové ZNÁMÉ?