Re: Ochranná lhůta po výpovědi
TO JE PRAVDA,ŽE SE K LÉKAŘI CHODÍ,KDYŽ ČLOVĚK ONEMOCNÍ,ALE DOUFÁM RENATO,ŽE VÁS NĚCO TAKOVÉHO NEPOTKÁ.NEJSEM ZVYKLÁ MARODIT,NEBO SE DOMA VÁLET NA SOC.DÁVKÁCH.PROTO JE PRO MĚ TATO SITUACE PŘÍMO KRIZOVÁ,A SEHNAT V PROSINCI PRÁCI JE SKORO NEMOŽNÉ.O PENÍZE AQNI TAK NEJDE,JAKO O ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ,S TĚMA NENÍ RADNO SI ZAHRÁVAT
Re: Ochranná lhůta po výpovědi
víte,já si myslím, že nemocenské dávky jsou pro nemocné, já bych si nezahrávala s tímto. Když člověk nemá práci, může jít na úřad práce a pobírat podporu. Stejně budete 3 týdny bez peněz, protože nemocenské dávky dostanete až od 22.dne, takže pokud jste se do dneška nepřihlásila na ÚP, budete celý měsíc bez peněz.
Takové účelové "marodění", když je člověk zdravý, mi připadá jako rouhání, a koneckonců pak se taky může stát, že opravdu vážně onemocníte a budete mít vyčerpanou podpůrčí dobu, tedy bez nároku na nemocenskou. Se zdravotním opravdu není radno si zahrávat, ale tuto starost za vás obstará i ten ÚP. A sociální ? To se platí z příjmu, to za vás v době nemoci stejně nikdo neplatí, to není povinné.
Přeji vám, ať najdete brzy práci, ve které budete spokojená a ve které s vámi budou jednat dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 12. 2011 15:19
Dobrý den,potřebovala bych poradit.Důvěřivostí jsem přišla o smlouvu na dobu neurčitou a tak i o odstupné.Jsem teď tedy od 1.12. bez práce.Do jakého datumu po ukončení pracovního poměru mohu zajít k lékaři,abych mohla bývalému zaměstnavateli zaslat neschopnost?Děkuji za radu.Zdeňka