Re: náležitosti pokladního dokladu
Dobry den, a prosim, můzete mi poradit jak s správně s datumem ? mam na úč. dokladu datum vystaveni, datum platby.
casto dostavam doklady se zpoźdenim a pak mam uz cisl. radu a data posunute. Napr. kdyz dostanu na zauctovani vyplacenou dobriku z 1.12. , ale uctuji uz dnesni datum. Muzu mít vystavení pokladního dokladu do úč. dnešní datum a datum platby uvedu toho 1.12. ?
Datum pokladního dokladu dnešní, ale pozor na doklady v lednu s nákupy za prosinec, nutno časově rozlišit, upozorněte na to zaměstnance, ať aspoň koncem roku vyúčtují včas.
Děkuji za odpověd, ale jeste me zajímá zda můžu mít datum dnešní, ale datum platby, které mám také v úč. programu v pokladnich dokladeh, zda můžu mít vedený skutečný den, kdy to šlo z pokladny, tzn. toho 1.12. Jde mi o to, ze ja pouze uctuji a kolegynka ma fyz. pokladnu, tu si zapisuje do deniku sveho a ja pak dostanu jednou za tyden, pak zuctuji, ale bohuzel se nekdy objevi i doklad zpetne a tam mam pak jako by rozhozene data. Jde mi o to, zda můžu mít na dokladu datum vystavení den, kdy účtuji a zapisuji do účetnictví a druhé datum, to je datum platby, tak uvedu například kdy byla dobírka skutečně zaplacená... Není v tomto problém ?
taky mě tato problematika zajímá. jsem ve stejné situaci. dělám to tak, že vyplácím ne zaměstnanci, ale firmě, kde jsme např. materiál nakoupili. vůči zaměstnancům nemáme zálohy, takže to řešíme takto. a tou číselnou řadou je to stejné. pouze účtuji, takže taky vše napřeskáčku
No ja mám za sebou zaúčtování v účetním deníku, ale kdyz si vytisknu pokladní knihu a dám řadit dle platby, tak tak 10 procent mi nesedí v řadě. Take davam vyplacení na firmy, jelikož doklady dostávám pozde a už nikde nevidím komu se vyplatilo a i lépe se mi to hledá, když neco potřebujeme, ale to by melo byt v poradku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 12. 2011 8:36
Prosím o radu, šikanuje mě vedení.
Chci se zeptat, koho přesně uvedu do kolonky vyplaceno komu na VPD. Jsme firma asi o 10 zaměstnancích - podvojné účto.
Když mi zaměstanec donese paragon za hotové - např. spotřební materiál - koho uvedu do kolonky vyplaceno komu. Zaměstnance nebo firmu u které materiál nakoupil.
Prosím, pokud někdo víte, kde hledat oporu v zákoně - potřebuji to jako argument.
Děkuji