Re: DPH na přelomu roku
Včerejší posezení s daňařkou a auditorkou - povídala, že by to ráda viděla přes 383.
Argumentace: zařazení do roku 2011 s tím, že DPH zůstane na samostatném účtu 343999, není správné, nárok na vratku DPH nevzniká v 2011, ale až v 2012.
Tento postup - pokud se jedná o hodně faktur nebo významné částky.
FP za telefony v lednu
2011 - 518/383
2012 - 383/321
343/321
Mně osobně nejvíce štvou faktury za materiál, který jde přes sklad. faktury na služby vem čert. Ale dodavatel mi vystaví fakturu na materiál např. 30.12.2011, já ji obdržím až v lednu 2012 a musím jít přes sklady přes nevyfakturované dodávky apod. - úplně zbytečně to budu v programu klepat 2x. Jelikož skaldy mi přebírají z fakturace, tak teď si to budu muset ručně nabušit do skladů a pak zase ručně nabušit do fakturace. nechápu, proč tuto stupiditu už dávno nevyřešili, abysme měli na konci roku pokoj. Stačí, že už nám na příští rok vymysleli spoustu dalších volovin...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
9. 12. 2011 8:29
Dobrý den, jak budete účtovat faktury /a bude jich hodně/ došlé v lednu 2012, ale nákladově patřící do 2011...DPH lze uplatnit až v lednu, tak vše přes 383/321 ? Díky