Re: Pracovní smlouva
Já tomu rozumím tak, že bod 2 a 3 je vylepšení jeho mzdy podle čištění strojů a množství jízd. Např, najede za měsíc 100 km, tak bude mít hrubou mzdu o 200,- Kč vyšší. Myslím, že to s TP nemá nic společného, že se nejedná o náhradu za použití soukr. vozidla.
A v jakém případě by se jednalo o náhradu za použití soukr.vozidla?
Kdyby se jednalo že to vozidlo je jeho vlastní a bude pro naši společnost zajišťovat odtah a jiné jízdy např. pro materiál, neporušuje se nějak zákon, když mu do výplaty dám částku podle počtu km x 2Kč/km?
Děkuji
Ta částka je asi za to, že to odřídí a dostal by ji i v případě, že pojede autem zaměstnavatele. Pokud bude používat svoje auto, vyplní si cesťák podle ZP a dostane zaplacené cestovné. Z toho nebude odvádět ZP,SP a daň. Ty 2,- Kč za km je normální součást mzdy. Prostě úkolová mzda. Čištění strojů je podílová mzda a 69,- za hodinu je časová mzda.
Pro jistotu to ještě konzultujte s tím, kdo pracovní smlouvu sepisoval. Možná v tom sám nemá jasno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
9. 12. 2011 12:34
Dobrý den
Prosím o radu, s tímto jsem se ještě nesetkala.
Mám nového zaměstnance s kterým byla sepsána PS, ve které je napsáno, že hrubá mzda se bude skládat z následujícího:
1.69Kč/hod za práci vykonanou pro společnost
2. za čištění strojů bude 25% z fakturované částky
3. 2Kč/km za jízdy (odtah atd..) - budu potřebovat nějaké doklady
např. TP atd... a jak to bude ze silniční daní?
Bylo dohodnuto, že do mzdy se započítá celková částka za odpracované hodiny, část částky za čištění strojů a částka za jízdy v měsíci. Toto vše bude na výkaze, kde se pak spočítá celková hrubá částka. Poslední 2 částky se mají dát do ostatních příjmů. Je to tak správně?
Není to nějak napadnutelné z hlediska úřadů? Prosím poraďte.
Děkuji za odpověď.