Re: Výpověď
odkaz nechte být, ona ta dotyčná má svůj specifický způsob odpovídání a pokud se zrovna nesplete, tak píše o čemsi jiném.
Pochopitelně, že dnes nemůže zam-tel řešit nějakou výpovědí pro porušení povinností věc tři roky starou, navíc jste škodu jak píšete uhradila. Vy se vraťte do práce po skončení RD(ne MD), nastupte následující pracovní den a zam-tel ať si to řeší, jak uzná za vhodné. V žádném případě nepodepisujte žádnou dohodu, protože byste nědostala odstupné a měla krácenou podporu. Pokud se Vás chce zam-tel zbavit, tak to lze jen ze zákonného důvodu, což bych viděl na nadbytečnost, čili nárok na odstupné + podpora nekrácená.
Pájo, ačkoliv si Vás vážím - každý má svůj způsob odpovědí. Můj odkaz nebyl ani zavádějící, ani špatný - nevím, proč mě napadáte.
Když jste minule špatně odpověděl (a) na dotaz, zda může mladistvý pracovat ve stánku s tabákem a alkoholem, také jste se spletl (a) a já Vás na to taktně upozornila. A Vy s Vladimírem jste se jen posmívali tazatelce, že napsala mladiství. To jen pro pořádek.
Nic takového jsem neradila, spletla jsem si dva dotazy dohromady, myslela jsem, že odpovídám jiné tazatelce, která vedla opravdu manželovi DE a potřebovala vědět, jak má dokázat praxi. Ano, moje vina, že jsem svou nepozorností takto odpověděla. Hned dole, jsem ale psala, že má hledat práci v oboru, kde získá zkušenosti a praxi, aby mohla dělat účetnictví.
Dobrý den,chtěla bych si zažádat o ŽL na účetnictví.Mám maturitu,nyní jsem ukončila rekvalifikační kurz na účetnictví akredit.MŠMT.V Živnostenském zákoně jsem se dočetla,že musím mít 5.let praxe.Manžel již 15.let podniká a účetnictví mu, včetně daňového přiznání, zpracovávám.Já podnikám v obchodní činnosti 2 rok a účetnictví si též vedu sama.Jak mám doložit praxi ?? Bude mi tato praxe uznána ??
Vedoucí kurzu,který jsem navštěvovala mi tvrdí,že si musím udělat ještě následný kurz na "Účetnictví s výpočetní technikou",že od nového roku bude podmínka vydání ŽL i výpočetní technika.Je to pravda??Musím mít rekvalifikační kurz na ÚČETNICTVÍ S VÝPOČETNÍ TECHNIKOU??Nikde jsem o tom nenašla ani zmínku.Děkuji moc !!
Obraťte se na živnostenský úřad, tam by vám měli poskytnout potřebné informace, uznávání kvalifikace je plně v kompetenci ŽÚ. Na základě potvrzení od manžela by vám mohli praxi ve vedení účetnictví uznat.
O rekvalifikačním kurzu s výpočetní technikou slyším poprvé, možná budou na ŽÚ vědět víc.Nechte si od manžela vystavit potvrzení (čestné prohlášení, některé živnostenské úřady na to mají jednoduchý formulář) o tom, že jste mu vedla jednoduché účetnictví (daňovou evidenci) včetně všech souvisejících činností (např. plnění povinností v sociálním a zdravotním pojištění) po stanovenou dobu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
9. 12. 2011 20:29
Dobrý den, mám se po tříleté mateřské vrátit do původního zaměstnání,ve kterém jsem před nástupem na MD jako zástupce vedoucího platila manko za hmotnou zodpovědnost,můj zaměstnavatel mě ale nyní odmítá zaměstnat pro hrubé porušení pracovní kázně,chtějí mi dát výpověď dohodou a já teď nevím jestli na to mají právo podle §58 jde pracovní poměr zrušit pouze do 2 měsíců.Budu mít při podepsání dohody vůbec nárok na podporu?Přdem děkuji.