Re: Rozv. prac.poměru - nárok na podporu
Tak že nárok na podporu by mě zůstal, pokud bych přistoupil na rozvázání prac.poměru dohodou , ale byla by nižší ... ?? Někdo mi říkal, že pokud bych odešel na dohodu, nedostanu podporu vůbec. Nevíte prosím, kde bych tyto informace našel, nějaký odkaz. Děkuji moc Petr
Mohu potvrdit, můj syn odešel na dohodu a dostal nižší podporu ...fámů se šíří plno
to jsou stále stejné dohady, zkušenosti a mylné výklady. Nárok na nekrácenou podporu při uzavření dohody o ukončení PP byl tazatel měl pouze v případě, že by byla dohoda uzavřena z některého z vážných důvodů,uvedených v § 5 c) zák. o zam., kde ale nadbytečnost není uvedena. Řeči o tom, že ministr dal pokyn, aby nadbytečnost v dohodě byla uznávána jako vážný důvod, jsou podle mne jen řeči, protože jsem se setkal už se třemi případy, kdy podpora krácena v takovém případě stejně byla, takže důrazně doporučuji nechat si dát výpověď z důvodu dle § 52 c) a máte nárok na podporu v nekrácené výši jasný. Po dobu, kdy dostanete odstupné, nebude podpora vyplácena, ale o nic nepřijdete.
to je sice zajímavé počtení, ale myslíte, že vyžvejknutí nějakýho ředitele na ministerstvu je nad zákon? Já teda ne.Obzvláště, když vím o přípdech, kdy tomu bylo přesně naopak. Ředitel si může kecat, co chce, úředník to stejně vidí jinak a bác, podpora je krácená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2012 13:22
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnavatel semnou chce rozvázat pracovní poměr, který mám uzavřený na dobu neurčitou. Říkal, že buď dohodou par.49 (uvede nárok na odstupné) a nebo dle paragrafu 52c). Poradíte mi,který z těchto dvou par. rozvázání pracovního poměru je pro mě výhodnější i vzhledem k nároku na podporu v nezaměstnanosti ? Děkuji a jsem s pozdravem Petr