Re: Přenesení DPH
Pak neni úniku, bohužel.
Váš nápad fakturovat "extra" je napadnutelný .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 2. 2012 12:48
Dobrý den, mám možná "blbý" dotaz. Dělám elektrické montážní práce a jsem čtvrtletní plátce DPH. Dodavatele, který mi účtuje PDP nemám, pouze kupuji materiál, tudíž si DPH ze zboží uplatňuji čtvrtletně v přiznání a většina faktur, které vydávám jsou v režimu PDP. Ale vzhledem k tomu, že kupuji velké množství zboží - do kalkulace vydaných faktur dám pořiz. cenu zboží (bez DPH) a cenu mých prací a vyfakturuji bez DPH - čekám celé tři měsíce až mi finančák "vrátí" DPH z nakoupeného zboží. Je možné se tomu nějak vyhnout? To "vrácení" DPH je pro mne velká suma a čtvrtlení čekání je pro mne dlouhé. Bylo by možné např. přefakturovávat zvlášť zboží a zvlášť práci? Tím bych zboží přefakturoval i s DPH a práci v režimu PDP.
Mnohokrát děkuji za radu . Plátcem DPH jsem až do teď byl kvůli požadavkům odběratelů.